Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Gröna linser
Gröna linser
Gröna linser

Gröna linser, ekologiska 500g

Ekologiska gröna linser från Sverige för groddning och skottodling.

Pris: 79 kr
Ej i lager
Artnr: 25232
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Ekologiska gröna linser (Anicia) från Sverige för groddning och skottodling

När ett frö omvandlas till grodd sker det massor av spännande förändringar.
Bland annat ombildas proteiner, kolhydrater och fetter till mer lättsmälta föreningar.

Kolhydrater används som energi till fröets groning. Därför har groddar lågt kolhydratinnehåll. 

Odlingsråd 
Linser passar bäst och är populärast i formen av en grodd. Somliga tycker om att odla dem som skott. De blötläggs i 24 timmar och groddas i 2-4 dygn. Klicka på länken nedan för odlingsråd.

Blötlägg först bönorna i ljummet vatten ett dygn. Byt till nytt ljummet vatten efter 12 timmar. Baljväxter innehåller lektiner som kan orsaka magbesvär. De försvinner dock vid blötläggning och kokning. Häll därför alltid bort blötläggningsvattnet och skölj bönorna noga. Till de baljväxter som naturligt innehåller låga halter hör adukibönor, mungbönor och gröna linser. De lämpar sig därför särskilt väl för att grodda och äta färska.

Grodden är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd, roten, tar sig ur fröskalet. Grodden växer lite krokigt då den söker efter förankring. Man skördar och äter hela grodden, både resterande frö och grodden.

Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen som söker efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta, i jord eller på hushållspapper.

Användning av gröna linser
Groddade linser är perfekta som bas i en sallad eller som tillbehör till maten. Linserna kan även användas till kokning. 

Innehåll: 500g
 

Fakta & råd

Tips om groddning och odling av skott

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.