Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Mungbönor
Mungbönor

Mungbönor, ekologiska 500g

Ekologiska mungbönor från Kina för groddning.

Pris: 49 kr
Ej i lager
Artnr: 25226
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Ekologiska mungbönor från Kina för groddning.

Mungböngroddar har en krispig och söt smak och är en av de vanligaste groddarna på marknaden. Mungbönorn är av högsta kvalitet och är avsedda för att odla som groddar.

När ett frö omvandlas till grodd sker det massor av spännande förändringar.
Bland annat ombildas proteiner, kolhydrater och fetter till mer lättsmälta föreningar.

Kolhydrater används som energi till fröets groning. Därför har groddar lågt kolhydratinnehåll. 

Odlingsråd
Mungbönor passar bäst och är absolut populärast i formen av en grodd som endast gror på 3 dygn. Odlas med bara vatten i odlingsburk. Klicka på länken nedan för odlingsråd.

Blötlägg först bönorna i ljummet vatten ett dygn. Byt till nytt ljummet vatten efter 12 timmar. Baljväxter innehåller lektiner som kan orsaka magbesvär. De försvinner dock vid blötläggning och kokning. Häll därför alltid bort blötläggningsvattnet och skölj bönorna noga. Till de baljväxter som naturligt innehåller låga halter hör adukibönor, mungbönor och gröna linser. De lämpar sig därför särskilt väl för att grodda och äta färska.

Grodden är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd, roten, tar sig ur fröskalet. Grodden växer lite krokigt då den söker efter förankring. Man skördar och äter hela grodden, både resterande frö och grodden.

Användning av mungbönor
Mungböngroddar är den grodd som bäst beblandas med andra grönsaker, bär och frukter. De fungerar därför lika bra i salladen som i smoothien.

Innehåll: 500g

Fröna är grobarhets-testade och garanterat friska (testade för salmonella och e-coli).
 

Fakta & råd

Tips om groddning och odling av skott

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.