Fri frakt över 599 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
roda-linser.jpg
Röda linser

Röda linser, ekologiska 500g

Ekologiska röda linser från Italien för groddning och skottodling.

Pris: 79 kr
I lager
Artnr: 25225
Fri frakt över 599kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Ekologiska Röda Linser från Italien för groddning och skottodling.

Linsgroddar har en mjäll och krispig konsistens.

De är färdiga på bara 2-3 dagar och är väldigt lätta att grodda. Det går superbra att blanda linser innan groddning med mungbönor, adukibönor, bockhornsklöverfrön, alfalfafrön, rädisfrön, broccolifrön och ärtor.

När ett frö omvandlas till grodd sker det massor av spännande förändringar.
Bland annat ombildas proteiner, kolhydrater och fetter till mer lättsmälta föreningar.

Kolhydrater används som energi till fröets groning. Därför har groddar lågt kolhydratinnehåll. 

Odlingsråd
Linser passar bäst och är absolut populärast i formen av en grodd, som endast gror på tre dygn. Odlas med bara vatten i odlingsburk. Klicka på länken nedan för odlingsråd.

Blötlägg först linserna i ljummet vatten ett dygn. Byt till nytt ljummet vatten efter 12 timmar. Baljväxter innehåller lektiner som kan orsaka magbesvär. De försvinner dock vid blötläggning och kokning. Häll därför alltid bort blötläggningsvattnet och skölj bönorna noga. Till de baljväxter som naturligt innehåller låga halter hör adukibönor, mungbönor och gröna linser. De lämpar sig därför särskilt väl för att grodda och äta färska.

Grodden är det första stadiet i växtens livscykel. En svansliknande grodd, roten, tar sig ur fröskalet. Grodden växer lite krokigt då den söker efter förankring. Man skördar och äter hela grodden, både resterande frö och grodden.

Skott är groddar som fått chansen att rota sig fast. När roten har fått fäste trycker den upp ett skott mot himlen och söker efter solljus. Med hjälp av solljus och vatten utvecklar skotten gröna blad. Skotten klipps av från sin rot/ärta/lins. Skott kan odlas på plan yta med bara vatten, i jord eller på hushållspapper.

Användningsområden
För hemmagroddaren är linser ett måste att grodda. De är en otroligt bra bas i sallader eller i vegetabiliska biffar. Linsgroddar passar perfekt i en matig sallad eller i grönsaksbiffar.

Innehåll: 500g

Fröna är grobarhets-testade och garanterat friska (testade för salmonella och e-coli).

Fakta & råd

Tips om groddning och odling av skott

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2022 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.