Fri frakt över 499 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
AutoPot 4Pot System med tank
AutoPot 4Pot System, montering
AutoPot 1Pot System, storlek
AutoPot 4Pot System med tank på rad
Odlingssubstrat för användning i AutoPot 1Pot System

AutoPot 4Pot System med tank

Ett självvattnande, flexibelt system. Välbeprövat och drivs utan pump. Funkar för både hydrokultur och vanlig odling.

Pris: 1395 kr
Ej i lager
Artnr: 17673
Fri frakt över 499kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

AutoPot är ett välbeprövat, smidigt system för automatisk bevattning. Det fordrar ingen ström eller vatteninstallation. Principen går ut på en vattentank varifrån vattnet genom självtryck rinner ut till krukorna. En flottör (AQUAvalve) sköter mängden vatten som skickas ut och ser till att plantorna torkar upp mellan vattningarna i en slags ebb- och flodcykel. 

Systemet är mycket lättskött och flexibelt. Det kan byggas ut med flera 1Pot-system och passar både små och stora växter. Det passar också för både traditionell odling och hydrokultur.

Med hjälp av en flottör (AQUAvalve) skickas rätt mängd vatten ut i en ebb och flod-cykel så att rötterna hinner torka upp emellanåt. De prunkar av den jämna tillgången och ger fina skördar och riklig blomning. Näringen tillsätts i tanken, så att den passar det du vill odla.

Låt dina växter etablera sig i krukorna 7-10 dagar innan du sätter på systemet. Det kommer att uppmuntra ett starkare och hälsosammare rotsystem som kan suga upp vatten underifrån.

När du har installerat en tank fylld med vatten och eventuell näring, tar systemet hand om dina växters behov. Allt du behöver göra är att komma ihåg att fylla upp din tank emellanåt. 

Tips & råd

  • Placera alltid tanken till minst 15 cm över den högst belägna flottören (AQUAvalv:en) och fyll på tanken när det finns ungefär 1/3 kvar av vattnet/näringslösningen. Låt aldrig tanken bli tomt.
  • För bästa resultat rekommenderar vi mineralgödsel. Organiska gödningsmedel kan sätta igen de små slangarna.
  • Rengör krukorna innan de placeras i var fack.
  • Plantera i till exempel: jord / perlite, kokos / perlite, jord / leca, kokos / leca, rockwool / leca. Även vermiculite kan användas.

4Pot System innehåller:

1x 47 liter tank
1x 6 mm filter
4x 6 mm T-koppling
2x 6 mm kors-koppling
2x 6 mm anslutningskran
4x 1Pot, bricka med lock
4x 15 liter krukor
4x AQUAvalve (flottör)
4x root control discs (skyddsmatta - håller kvar odlingsmediet)
4x marix discs (rotmatta)
1x 4 meter 6 mm slang

Du kan bygga ut detta system med flera 1Pot system. För större system (8-10 eller fler) rekommenteras en större tank. Vi rekommenderar Flexitank som finns på 100, 225 och 400 liter. För koppling till större system och tank rekommenderas även 16 mm slang.

Ladda ner guide här

Fakta & råd

Olika system för hydrokultur

Jordgubbar i ett NFT-system

Allt om hydrokultur

Så här odlar du i vatten

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2021 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.