Fri frakt över 499 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel
Rabattjord 40 L. En mångsidig trädgårdsjord

Rabattjord, 40 L

Rabattjord användas tex. vid ojämnheter i gräsmatta, pallkragar eller fyllnad vid skapandet av en ny rabatt.

Pris: 98 kr
I lager
Skrymmandetillägg tillkommer
Artnr: 19089
Fri frakt över 499kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter och nyttodjur, se villkor.

Produktbeskrivning

Rabattjord innehåller höghumifierad, finmald harvtorv som är långt kommen i sin nedbrytning, detta för att undvika att jorden ska sjunka samman i rabatter efter utläggning. Med tanke på mullen finare fraktion har vi tillsatt barkmull för att ge jorden en bra och långsiktig struktur. Rabattjorden innehåller även sand och lera, vilket gör att rabattjorden blir mer som en mineraljord. Sammansättningen liknar den som finns naturligt i våra trädgårdsrabatter. 
Rabattjorden är grundgödslad och kalkad samt innehåller komposterad kogödsel, vilket sörjer för en god tillgång på näring under mer än en säsong.
Jorden är fri från rotogräs och i det närmaste fri från fröogräs.
Jorden är även lämplig för lagning av större ojämnheter i gräsmattan.

Användningsområde

Vid anläggning av rabatter kan du lägga ett ca 20-30 cm tjockt lager (som mest) utan att rabattjoprden sjunker mer än några få cm under några år. Jorden sparar dig mycket arbete efter plantering då den inte innehåller några rotogräs.

Till fyllning av pallkragar: Jorden håller sig bättre då den innehåller mer mineraler och inte sjunker nämnvärt. Ett tips vid direktsådd i pallkragar är att lägga ut ett ca 5 cm tjockt lager såjord efter att du fyllt upp pallkragen med rabattjord. När fröert grott kan rötterna söka sig ner till näringen i rabattjorden.

Kan användas vid lagning och fyllning av ojämnheter i gräsmattan samt vid efterföljande direktsådd av gräs.

Sammansättning

25% Harvtorv H5-H7, fraktion 0-40 mm
20% Barkmull
20% Naturgödsel
5% Lera
30% Sand
PH-värde: 6-6,5

Förpackningen innehåller 40 liter.

Vi har valt ett sortiment med jordprodukter från Fagerhults Torv. De har lång erfarenhet, ett bra miljötänk och levererar produkter med hög kvalitet.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2021 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.