Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Jobba hos Wexthuset

Vi har haft en fantastiskt utveckling de senaste åren. 
För att driva på och fortsätta vår starka tillväxt rekryterar vi nu flera viktiga nyckelpersoner till vårt framgångsrika team.

Ansvarig för Sortiment Levande växter

Till Wexthuset söker vi nu en Växtansvarig

Wexthuset är en ledande e-handel för odling och trädgårdsskötsel. 2002 började vi sälja pelargonsticklingar på nätet och idag erbjuder vi ett brett sortiment av kvalitetsprodukter för odling och trädgård. Vi har produkter som passar både nybörjare och trädgårdsmästare och vårt mål är att fortsätta vara unika på marknaden kombinerat med en stark tillväxt. Försäljningen av levande växter ökar kraftigt och då vi även fortsatt kommer att satsa stort på detta affärsområde söker vi nu Dig som tar växtsortimentet till nästa nivå. 

Under sommaren bygger vi upp vårt nya gigantiska växthus där du får möjlighet att vara med från början och påverkar utformningen. Detta är en chans för dig som verkligen vill utvecklas, vara i framkant och driva försäljning av växter online.

 Arbetsuppgifter Inköp

 • Totalansvar för affärsområdet Levande växter
 • Ansvar för sortiment och utbud
 • Ha koll på trender och säkerställa att företaget har det senaste inom området
 • Förhandla såväl inköpspriser som betaldagar mot tredje part och leverantörer
 • Orderläggning och Inköp till produktion och odling, samt uppföljning av leveranser
 • Ansvar för budget, kostnadseffektivitet och relaterade nyckeltal

Arbetsuppgifter Odling & Skötsel

 • Planering av växtproduktion baserat på försäljning och säsong
 • Egen produktion genom sticklingar och frösådd
 • Vidareförädling av halvfabrikat
 • Skötsel av utomhusväxter inför vidare transport till kund
 • Tillsammans med övrig personal utföra daglig skötsel och hantering av växterna
 • Positionering av odlingarna/växterna i växthuset baserat på effektivt in- och utflöde
 • Kontinuerligt utveckla och förbättra processer från produktion till pack av vara

Erfarenhet:

 • Utbildad Trädgårdsmästare eller motsvarande
 • 5+ års dokumenterad erfarenhet som Trädgårdsmästare eller liknande roll
 • Mycket goda och färska kunskaper inom växter, odling och skötsel
 • Omfattande tidigare erfarenhet från odling i kommersiell miljö 
 • Erfarenhet av skötsel av minst ett stort växthus i produktions- och försäljningssyfte
 • Dokumenterad arbetserfarenhet från planering och inköp 

Rollen och Du
Du förstår vikten av att din produktion ska leda till bolagets framgång, varvid du baserar dina inköp på datadrivna analyser och inte på eget tyckande och känsla. Det som säljer bäst odlas mest! 

För att ständigt hålla fullt lager vet du när du ska börja odla, såväl som hur mycket du behöver producera. Din planeringsförmåga är exceptionell och självklart tar du höjd för säsong och ser till att förbereda väl inför varje säsongstopp och månadsaktualitet. Du är väl medveten om vikten av att växterna alltid behöver finnas i lager för att möta kundernas efterfrågan och håller dig därför ständigt uppdaterad på vilka växter som är bolagets bäst säljande produkter och således aldrig får ta slut. 

Vidare är du ett fullblodsproffs på att därefter sköta dina odlingar och växter för bästa möjliga resultat och ser alltid utifrån kundperspektivet ”Skulle jag själv vilja få hem denna växt?”. Du har ett utpräglat sinne för hur växterna mår och kan snabbt se om skadedjuren varit framme, samt bästa sätt att hantera det. Kompetens om nyttodjur och andra möjliga lösningar sitter i ryggmärgen.  

Då bolaget befinner sig i en kraftig tillväxtfas behöver du vara en person som känner dig engagerad i bolagets framgång och är förändringsbenägen. Du förstår vikten av effektiva plock och pack och har därför en god struktur med genomtänkt positionering av varje växt. Du backar inte för att ”möblera om” vid säsongskifte.

Som ansvarig för affärsområdet ställer vi höga krav på lönsamhet och effektivitet samtidigt som du får stor frihet att utveckla verksamheten till att bli Sveriges bästa e-handel för växter. Du har en hög förståelse för affären och tycker om att titta på nyckeltal och statistik, såväl kostnadseffektivitet och marginaler för dina inköp, som produktions- och lageromsättningshastighet för din produktion. En administrativ ådra med datorvana, excelkunskaper och orderläggning är alltså din expertkompetens utöver att vara proffs på odling och växter. 

Tjänsten är på 100% med start i höst. Placering är i Enhörna, strax utanför Södertälje. Skicka ditt CV och personliga brev där du förklarar hur du har arbetat med detta tidigare till info@wexthuset.com om du tror att du är vår nästa Växtansvarig. Urvalet sker löpande.

----------------------------------------------------------------

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2023 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.