Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Kanna - Rhizomer

Kanna är vår mest pampiga, exotiska blomma! Här kan du köpa rhizom till flera spännande sorter.

Kanna är en perfekt blomma för sommarens utekrukor på balkong och uteplats, inomhus eller lite längre bak i en rabatt. De är pampiga, exotiska växter med färgstarka blommor i det varma färgspektrat och stora, maffiga blad.
Kannor hör till våra mest lättodlade sommarblommande växter, men har inte lökar utan uppsvällda, underjordiska stammar, rhizomer. Det gör kannor till en tålig växt, även om blomningen blir rikare med ordentlig passning med näring och vattning.

Plantera rhizomerna i rejäla krukor med dräneringshål och ett lager lecakulor i botten. Krukorna behöver ha lite tyngd och bredd för att inte välta, plantorna blir rejält tunga när de vuxit till sig och börjar blomma. Välgödslad blomjord är bästa valet, det är en hungrig växt.

Odla på en skyddad plats, kanna härstammar från tropiska breddgrader och älskar värme och hög luftfuktighet. Kanna har en lång blomningstid och kan blomma från början av juli och till frosten.

Övervintra kanna som dahliaknölar. Gräv upp och spara dem på hösten eller övervintra i krukan på frostfri, sval plats efter att plantan skurits ner.
Plantera om i ny, näringsrik jord och driv igen nästa vår. Tag vara på sidorhizom som ger nya plantor. Rhizomen kan också delas för att få fler plantor. Använd en vass kniv och skär så att det finns minst en tillväxtpunkt på varje del.
Rhizomen kan förodlas inomhus i kruka om du bor i kalla trakter. Annars är det inte nödvändigt.

Tack vare mångfalden av färger är kannor en härlig växt att komponera med. Här kan du köpa kanna till många häftiga sorter som populära ’Cleopatra’, ’Black Knight’, ’Wyoming’ och många fler. Håll utkik – varje vårvinter kommer nya, spännande sorter.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.