Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Lökar & knölar / Kanna

Jordstammar till kanna

Kanna - Rhizomer

Kannan har verkligen ett exotiskt utseende och skänker lite drama i en plantering. Passar att odla både i kruka och i rabatten.
Med eldiga röda, orange och gula färger lämnar den ingen oberörd. Kannan härstammar från tropiska breddgrader och älskar värme och hög luftfuktighet. Se till att plantan slipper torka ut genom regbunden bevattning så får du allra finast blomning.
Gräv upp och spara rhizomerna (jordstammarna) på hösten eller övervintra kannan i krukan på frostfri plats efter att plantan skurits ner. Rensa bort vissna rester, plantera om och driv igen kommande säsong.
Rhizomerna kan delas för att bilda fler plantor. Använd en ren och skap kniv och skär så att det finns minst en tillväxtpunkt på var del. Här hittar du planteringsråd och skötseltips för kanna.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

*

Kanna är vår mest pampiga, exotiska blomma! Här kan du köpa rhizom till flera spännande sorter.

 

Kanna är en perfekt blomma för sommarens utekrukor på balkong och uteplats, inomhus eller lite längre bak i en rabatt. De är pampiga, exotiska växter med färgstarka blommor i det varma färgspektrat och stora, maffiga blad.
Kannor hör till våra mest lättodlade sommarblommande växter, men har inte lökar utan uppsvällda, underjordiska stammar, rhizomer. Det gör kannor till en tålig växt, även om blomningen blir rikare med ordentlig passning med näring och vattning.

Plantera rhizomerna i rejäla krukor med dräneringshål och ett lager lecakulor i botten. Krukorna behöver ha lite tyngd och bredd för att inte välta, plantorna blir rejält tunga när de vuxit till sig och börjar blomma. Välgödslad blomjord är bästa valet, det är en hungrig växt.

Odla på en skyddad plats, kanna härstammar från tropiska breddgrader och älskar värme och hög luftfuktighet. Kanna har en lång blomningstid och kan blomma från början av juli och till frosten.

Övervintra kanna som dahliaknölar. Gräv upp och spara dem på hösten eller övervintra i krukan på frostfri, sval plats efter att plantan skurits ner.
Plantera om i ny, näringsrik jord och driv igen nästa vår. Tag vara på sidorhizom som ger nya plantor. Rhizomen kan också delas för att få fler plantor. Använd en vass kniv och skär så att det finns minst en tillväxtpunkt på varje del.
Rhizomen kan förodlas inomhus i kruka om du bor i kalla trakter. Annars är det inte nödvändigt.

Tack vare mångfalden av färger är kannor en härlig växt att komponera med. Här kan du köpa kanna till många häftiga sorter som populära ’Cleopatra’, ’Black Knight’, ’Wyoming’ och många fler. Håll utkik – varje vårvinter kommer nya, spännande sorter.

Här hittar du fler planteringsråd och skötseltips för sommarblommande lökar och knölar.

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com