15% på ett köp för medlemmar*

Värmematta och undervärme

Med en värmematta odlar du som proffsen och får en raketstart på både frösådd och rotning av sticklingar. Vi har flera modeller med undervärme som passar både för den lilla och stora odlingen.

Varför är det bra med värmematta?

En värmematta ger perfekt start för frösådder med säker och snabb groning. De allra flesta växtslag gror vid en temperatur kring 20-25 grader. Dock inte alla – läs på fröpåsen vad som gäller för dina sorter. Värmemattan är också idealisk till rotning av sticklingar. Det är välkänt att rötternas utveckling triggas av värme. Man kan också använda undervärme och värmematta till odling av växter vår och höst i växthus eller uterum. Till exempel tidig och sen odling av sallat, kryddörter, rädisor och småblad.

Säker användning av värmematta

Vi har ett stort sortiment av olika slags undervärme. Du kan lugnt använda din värmematta för att odla både utomhus och inomhus. Elen är driftsäker, flera modeller säkerhetsklassade för fukt.
Några modeller har inbyggd termostat så att du kan reglera värmen exakt för din odling. För effektiv placeras värmemattan på en frigolitskiva eller annat isolerande material, så att värmen avges uppåt. Ställ sedan krukor eller odlingsbrickor direkt på din värmematta. Rulla ihop mattan när den inte används för platsbesparande förvaring.

Miniväxthus med undervärme

Välj ett miniväxthus med integrerad värmematta om du vill spara plats för dina frösådder. Det är också smidigt att ha allt i ett; kupa, brätte och värme. De finns i flera olika storlekar, från de små som passar på fönsterbrädan till fantastiska Vitopod som används av professionella odlare. Termostaten på Vitopod kan också ställas för sval temperatur, och därmed användas som kallbänk både inne och ute.

Jordvärmekabel

Vi har också jordvärmekablar som breds ut i en växtbädd i till exempel ett växthus, om man önskar värme på en större yta. Kabeln kan bäddas in i sand för en jämn fördelning av värmen.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.