Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Odling / Så & förodla / Värmematta och undervärme

Undervärme för snabbare rotning av frö och stickling

Värmematta och undervärme

Att använda sig av undervärme när man frösår eller förökar växter med sticklingar är en väl beprövad teknik för att skynda på och förbättra grobarheten och rotbildning. Perfekt när du förodlar och drar upp nya plantor.
Förutom de växthus vi har med inbyggd undervärme har vi även ett stort urval mattor med undervärme som kan användas för att höja temperaturen i rotningsområdet. Förutom att skynda på groning och rotbildning med hjälp av värmen från värmemattan kan man också tidigarelägga växtförökning i lite kyligare utrymmen som till exempel ett växthus eller ett uterum tack vare värmen från mattan.

*

Med en värmematta odlar du som proffsen och får en raketstart på både frösådd och rotning av sticklingar. Vi har flera modeller med undervärme som passar både för den lilla och stora odlingen. En värmematta ger perfekt start för frösådder med säker och snabb groning. De allra flesta växtslag gror vid en temperatur kring 20-25 grader. Dock inte alla – läs på fröpåsen vad som gäller för dina sorter. Värmemattan är också idealisk till rotning av sticklingar. Det är välkänt att rötternas utveckling triggas av värme. Man kan också använda undervärme och värmematta till odling av växter vår och höst i växthus eller uterum. Till exempel tidig och sen odling av sallat, kryddörter, rädisor och småblad. Vi har ett stort sortiment av olika slags undervärme. Du kan lugnt använda din värmematta för att odla både utomhus och inomhus. Elen är driftsäker, flera modeller säkerhetsklassade för fukt. Några modeller har inbyggd termostat så att du kan reglera värmen exakt för din odling. För effektiv placeras värmemattan på en frigolitskiva eller annat isolerande material, så att värmen avges uppåt. Ställ sedan krukor eller odlingsbrickor direkt på din värmematta. Rulla ihop mattan när den inte används för platsbesparande förvaring. Välj ett miniväxthus med integrerad värmematta om du vill spara plats för dina frösådder. Det är också smidigt att ha allt i ett; kupa, brätte och värme. De finns i flera olika storlekar, från de små som passar på fönsterbrädan till fantastiska Vitopod som används av professionella odlare. Termostaten på Vitopod kan också ställas för sval temperatur, och därmed användas som kallbänk både inne och ute. Vi har också jordvärmekablar som breds ut i en växtbädd i till exempel ett växthus, om man önskar värme på en större yta. Kabeln kan bäddas in i sand för en jämn fördelning av värmen.

 

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com