Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt

Fröer till krukväxter

Välkommen att välja bland flera spännande fröer till ovanliga krukväxter. 

Krukväxter ger hemmet en personlig och ombonad prägel och det är roligt att odla egna växter från fröer. Det kan också vara enda sättet att komma över en ovanlig växt. Flera utrotningshotade arter har räddats tack vara internationella botanikernas samarbete med fröfirmor. Vi har till exempel många unika sorter från World Botanics sortiment.

Kika här på vårt stora urval av spännande krukväxter att så från frö och som lämpar sig bra att odla i kruka inomhus – eller utomhus sommartid.

Alla växter har sin karaktär. Välj mellan alltifrån skulpturala kaktusar till rikblommande, ovanliga pelargoner.
Vi har ett stort sortiment av frö till palettblad i alla tänkbara färgskiftningar. En rolig växt att samla på. Gillar du att så frö till blommor har vi många trevliga sorter. Av vår mest omtyckta krukväxt pelargon, finner du frö av både ovanliga vildarter och spännande, nya sorter att så inomhus.

Krukväxter du själv dragit upp från fröer har lättare att acklimatisera sig där hemma än om man köper en färdig, fullvuxen planta. I Faktabanken kan du läsa om tips för att lyckas med att så frö i kruka inomhus.

I webbutiken hittar du alla tillbehör för att lyckas med din sådd av fröer till krukväxter. Såjord, minidrivhus och småkrukor.
När den lilla groddplantan fått rötter och några blad behöver den en större kruka med lucker, näringsrik jord. Småplantor växer fort och behöver därför planteras om ibland första året.
Omplantera sedan varje vår, eller när krukjorden är genomvävd av rötter.
Köp allt du behöver här online för din vidare skötsel av krukväxter som växtnäring, jord och krukor.

Vårt sortiment med fröer varierar över året och det kommer ständig nya sorter av krukväxter att så - håll utkik!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.