Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Sticklingar & småplantor

Uppskolning av pluggplanta

Sticklingar, små växter och pluggplantor

Även om vi på Wexthuset älskar frösådd så är det många gånger fantastiskt med ett snabbspår – att starta odlingen med en färdigrotad liten planta. Det kan också vara enda sättet att få tag på vissa växter som bara kan förökas vegetativt.

Här hittar du vårt fina sortiment av noga utvalda, färdigrotade sticklingar och småplantor som gör det enkelt för dig att köra igång din odling, i stort som smått. Håll utkik, sortimentet varierar över året och det kommer ständig nya spännande sorter av både prydnadsväxter och köksväxter.

*

Här hittar du små växter att odla vidare hemma. Välkommen att välja bland sticklingar och småplantor av palettblad, pelargoner, jordgubbar, perenner och flera andra spännande växtslag!

Även om vi på Wexthuset älskar frösådd är vi också proffs på att odla fram sticklingar.
Det är många gånger fantastiskt med ett snabbspår – att starta odlingen med en färdigrotad liten planta. Det kan också vara enda sättet att få tag på vissa växter som bara kan förökas vegetativt.

Här hittar du vårt stora sortiment av noga utvalda, rotade sticklingar, små växter och pluggplantor, som gör det enkelt för dig att köra igång din odling.
Du hittar också specialsortiment av sticklingar till palettblad och pelargoner att köpa.

I Faktabanken kan du läsa allt om vad en stickling är, hur du lyckas med dina sticklingar, om att sticka, hur du ska plantera om och klippa din stickling.

Att köpa växter som sticklingar är ett både miljövänligt och prisvärt sätt att få tillgång till odlingsvärda växter. Små plantor har dessutom lättare att acklimatisera sig hemma hos dig än en fullvuxen planta.

Små växter har en snabb tillväxt. De behöver därför planteras om ofta. Ge den lilla plantan en större kruka med lucker, näringsrik jord när den kommer hem till dig. Omplantera sedan varje vår, eller när krukjorden är genomvävd av rötter.
Undvik att sätta en stickling i vatten, rötterna som kommer är inte de samma som utvecklas i jord utan bortskämda så kallade sugrötter.

Om du ska odla vidare dina små växter utomhus behöver plantan vänjas först, så kallad avhärdning. Låt dem först stå ute i skuggan några timmar de första dagarna. Använd en fiberduk som skydd mot solen i början.

Vårt sortiment varierar över året och det kommer ständig nya spännande sorter av både prydnadsväxter och köksväxter. Så håll utkik!

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com