Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Växthusbelysning - Växthuslampa för växthus och uterum

Använd växthusbelysning om du vill få ut så mycket som möjligt av din odling i växthus eller uterum. Här hittar du växthuslampor av högsta kvalitet som också används i professionell odling.

När ska jag använda växthusbelysning?

Med växthusbelysning förlängs säsongen för din odling i uterum och växthus. Belysningen gör det möjligt att använda växthus och uterum för frösådd och plantuppdragning på våren och förlänga odlingstiden med flera månader in på hösten.

Växthusbelysning för övervintrande växter

Växthusbelysning kan också användas till övervintrande växter som inte fäller bladen. Med rätt växthuslampa kan du skapa ett medelhavsklimat för rosmarin, pelargoner, fuchsia, granatäpple och citrusväxter. Vårt sortiment av växtlampor håller marknadens högsta kvalitet och används också av professionella odlare. Numera är det i stort sett bara led som används för växthusbelysning. Led är extremt energieffektiva, har lång livslängd och kan fås i exakt det spektra som du önskar för din odling i växthuset.

Växthuslampa inomhus

Du kan naturligtvis också använda din växthuslampa inomhus, till exempel när ljuset återvänt till växthuset men du vill kunna odla inne i köket med sämre naturligt ljus.

Hur använder jag växthuslampa?

Det ställs lite andra krav på växthusbelysning än på andra typer av lampor. De ska tåla en fuktig miljö och avståndet är ofta större. Välj en lampa med stort täckningsområde för att nå så stor yta som möjligt. Eller dela in växthuset i olika zoner så att flera lampor kompletterar varandra. Det senare är särskilt effektivt när du vill starta tidiga frösådder på en plast, men samtidigt ge annan belysning till övervintrande växter.

Wexthuset har Nordens största sortiment av växtbelysning. Vi vet att det är en djungel att förstå och kunna välja när man vill köpa växthuslampa till rätt pris. I Faktabanken kan du läsa vidare i flera olika artiklar om växtbelysning. Vår kundtjänst hjälper dig också gärna att välja rätt växtbelysning för dina behov. Välkommen att kontakta oss med dina frågor.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.