Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Miniväxthus - Minidrivhus för odling inomhus

Ge dina frösådder den bästa starten med ett miniväxthus! Här hittar du vårt stora sortiment av olika modeller att enkelt så fröer och odla sticklingar i. 

Vad är ett miniväxthus?

Ett miniväxthus är en liten behållare med genomskinligt lock av plast eller glas. Den varma, fuktiga miljön är perfekt till frösådder och rotning av sticklingar. 

Att odla i miniväxthus är både roligt och enkelt! Med ett miniväxthus startar du odlingssäsongen inomhus. Växtbelysning gör det möjligt att köra igång under vintern. Du kan sedan plantera ut hemodlade, fina småplantor på balkong eller i trädgården flera månader tidigare, än utan förodling. 

Olika modeller av miniväxthus

Vi har många olika modeller, välj efter dina behov. Flera av våra små växthus har mått anpassade till en fönsterbräda. I större miniväxthus kan du odla lite längre, ta bara av kupan när växterna börjat sätta fart. Några små växthus har insatskrukor i olika storlekar. Andra minidrivhus har odlingstråg som du sår i direkt. 

Det är viktigt att överskottsvatten kan rinna av, så att jorden kan torka upp. Har därför brätten och krukor med dräneringshål. 

Minidrivhus med ventilation

Fukten behöver ventileras bort så snart groddplantan börjar växa till sig. Några lock har inbyggd ventil, annars gläntar du bara på kupan ibland. 

Miniväxthus med underväme

Modeller med inbyggd undervärme är suveräna för att locka värmekrävande frön som tomater, bönor och chili att gro på ett kick. 

Det finns också system med underbevattning för riktigt enkel skötsel. 

Växthus för balkong och terrass

Med de större kuporna får du ett miniväxthus som passar för att odla i kruka på balkongen. De både driver på växttakten och skyddar från frost och skadegörare. 

I webbutiken hittar du också mindre växthus i glas eller vädertålig plast som passar för att odla vidare till exempel tomater mot en vägg på balkong eller uteplats.


Wexthuset har alla tillbehör för en lyckad odlingsstart som frön, såjord och odlingskuber. Vi har också Skandinaviens största sortiment av växtbelysning.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.