Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Odling / Så & förodla / Miniväxthus

Miniväxthus och odlingslådor med lock

Miniväxthus - Små växthus inomhus

Miniväxthus kallar vi de små odlingslådorna som har ett plastlock över. De är den perfekta växtplatsen både för frösådder och sticklingar eftersom det genomskinliga locket bidrar till att hålla en hög luftfuktighet för de små plantorna och hindrar jorden hos frösådderna att torka ut allt för snabbt.
Med få undantag är ett miniväxthus alltid att rekommendera för att få ett bra resultat vid frösådder och vid sticklingsförökning. Ett av de mest kända undantagen är pelargoner som inte vill stå i ett miniväxthus.
Lyft undan eller ventilera regelbundet så snart sådderna börjat gro för bästa resultat.
Vi har många olika sorters miniväxthus med höga kupor, med dräneringshål, miniväxthus med undervärme och med underbevattning. Miniväxthusen finns i många olika storlekar och former som gör att de kan får plats även på fönsterbrädan för dig som har ont om utrymme eller saknar växtbelysning.

*

Ge dina frösådder den bästa starten med ett miniväxthus! Här hittar du vårt stora sortiment av olika modeller att enkelt så och odla sticklingar i. Ett miniväxthus är en liten behållare med genomskinligt lock av plast eller glas. Den varma, fuktiga miljön är perfekt till frösådder och rotning av sticklingar. Att odla i miniväxthus är både roligt och enkelt! Med ett miniväxthus startar du odlingssäsongen inomhus. Belysning gör det möjligt att köra igång under vintern. Du kan sedan plantera ut hemodlade, fina småplantor på balkong eller i trädgården flera månader tidigare, än utan förodling. Vi har många olika modeller, välj efter dina behov. Flera av våra små växthus har mått anpassade till en fönsterbräda. I större miniväxthus kan du odla lite längre, ta bara av kupan när växterna börjat sätta fart. Några små växthus har insatskrukor i olika storlekar. Andra minidrivhus har brätten som du sår i direkt. Det är viktigt att överskottsvatten kan rinna av, så att jorden kan torka upp. Därför har brätten och krukor dräneringshål. Fukten behöver ventileras bort så snart groddplantan börjar växa till sig. Några lock har inbyggd ventil, annars gläntar du bara på kupan ibland. Modeller med inbyggd undervärme är suveräna för att locka värmekrävande frön som tomater, bönor och chili att gro på ett kick. Det finns också system med underbevattning för riktigt enkel skötsel. Med de större kuporna får du ett miniväxthus som passar för att odla i kruka på balkongen. De både driver på växttakten och skyddar från frost och skadegörare. I webbutiken hittar du också små växthus i glas eller vädertålig plast som passar för att odla vidare till exempel tomater mot en vägg på balkong eller uteplats. Vi har alla tillbehör för en lyckad odlingsstart som frön, såjord och odlingskuber. Vi har också Skandinaviens största sortiment av växtbelysning.

 

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com