Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Pluggbrätten och rootrainers för frösådd

Ett pluggbrätte är det mest användbara du kan ha vid frösådd av vissa växter som dessutom blir lätta att hantera vid utplantering. Här hittar du de bästa pluggbrättena för frösådd och odling av pluggplantor på liten yta. Våra mest populära pluggbrätten kan även köpas i flerpack. Köp fler – spara mer!

Vad är ett pluggbrätte?

I ett pluggbrätte eller rootrainer låter man en planta växa i varsina celler eller såpluggar, ett utrymme där den enskilda plantans rötter kan utvecklas utan att konkurrera eller slingra ihop med andra plantor. Plantor som vuxit i pluggbrätten är lätta att hantera vid omplantering och en stor fördel är att deras rötter inte behöver störas alls vid omplantering. I ett pluggbrätte får man dessutom plats med många plantor på liten yta. Vi har både grunda och djupa pluggbrätten med pluggar i olika dimensioner. Pluggbrätten kan med fördel även kombineras med underbevattningsbricka och miniväxthus.

Rootrainer

För att minsta påverkan på rötterna vid plantering kan man använda sig av så kallade rootrainers där såpluggarna kan öppnas var för sig vilket gör det ännu enklare att hantera varje enskild planta.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.