Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Sprayflaska och blomspruta

Med en blomspruta höjer du enkelt luftfuktigheten och trivselfaktorn för dina växter. Här hittar du både snygga sprayflaskor och rejäla trycksprutor av hög kvalitet.

Höj luftfuktigheten

Höjd luftfuktighet är bästa sättet att förebygga angrepp av många jobbiga skadegörare som spinnkvalster och trips. Dessutom höjer du plantans trivselfaktor då transpirationen (avdunstningen) minskar och växten blir frodigare.

Spraya med såpa och näring

Fyll din blomspruta med växtsåpa för enkel behandling av ohyra på krukväxter. En blomspruta kan också användas för bladgödsling. Man sprayar ut flytande näring, som växten snabbt tar upp via bladen. Kisel och svavel är två ämnen som både ger näring och stärker mot bladsvampar och ohyra.

Vardaglig dusch av växter

Välj en behändig, sprayflaska som Fuchsia för vardaglig dusch av blommor och andra inomhusväxter. Denna sprayflaska är otroligt prisvärd, den kan maskindiskas, har munstycke av mässing och därmed lång hållbarhet.

Munstycken till PET-flaska

Med våra små enkla stril- och strålmunstycken får du en smart blomspruta att använda till sådder. De kopplas till en vanlig petflaska och gör det enkelt att med en vattensprayflaska sköta om frösådder, groddplantor och sticklingar. Strilen är särskilt användbar till att väta ytan till ljusgroende frön, där det är viktigt att själva jorden inte blir för blöt.

Tryckspruta

För mer rejäl effekt med pumpsprayflaska har vi flera storlekar av trycksprutor som gör en storskalig besprutning enkel genom självtryck. De har ett stort användningsområde; fyll din sprayflaska med vatten och duscha gurkorna i växthuset, fyll den med ogräsättika och behandla mot ogräs eller bladgödsla kålplantorna med stärkande näring.

Spraydusch mist från engelska Haws

Spraydusch mist är en fin blomspruta i mässing (med flera metaller) - en trevlig present och ett smycke i hemmet. Den tillverkas av legendariska engelska Haws och levereras i presentförpackning.

Att tänka på när du duschar dina växter

Tänk på att inte duscha med din sprayflaska i gassande sol, vattendropparna blir förstoringsglas som kan bränna bladen. Undvik också att duscha direkt på blommorna, som kan få fula märken.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.