15% på ett köp för medlemmar*

Grönsaksplantor - Köksväxter

Välj här bland vårt breda sortiment av färdiga små grönsaksplantor att odla vidare. Ett klokt snabbspår till att snabbt kunna skörda hemodlade köksväxter!

Vi jobbar för att varje säsong utveckla vårt sortiment av grönsaksplantor att köpa online. Intresset är stort och fler upptäcker fördelarna. Det är ett sätt att komma ikapp om du inte hann så egna köksväxter. Det möjliggör också vidare odling och skörd för dig som inte har utrymme att odla fram egna grönsaksplantor inomhus på vårvintern. Det är också klimatsmart att handla små grönsaksplantor på nätet, då de är lätta att frakta.

Välj bland vårt stora sortiment av noga utvalda färdiga grönsaksplantor att odla på balkongen, i kökslandet, i pallkrage, odlingslåda eller varhelst du har möjlighet.
Om du ska odla vidare dina grönsaker utomhus behöver de vänjas först, så kallad avhärdning. Vänta tills frostrisken är över och låt plantorna först stå ute i skuggan några timmar de första dagarna. Använd en fiberduk som skydd mot sol och blåst i början.
För vidare odling i växthus eller uterum kan du plantera ut dina grönsaksplantor tidigare.

Flera av dessa köksväxter passar också för odling inomhus, med eller utan växtbelysning. Många kan också odlas vidare i hydrokultur.

Små växter har en snabb tillväxt. Dessa köksväxter behöver därför vattnas upp och planteras om vid ankomsten. Ge den lilla plantan en större kruka med lucker, näringsrik jord och ställ den ljust - om den inte strax ska planteras ut på slutstationen.

Vi har alla tänkbara tillbehör att köpa online för en lyckad grönsaksodling. Jord av hög kvalitet, näring till grönsakssodling, rejäla krukor, fiberduk och klätterstöd. Kika gärna också på vårt solcellsdrivna bevattningssystem Irrigatia. Det gör det enkelt att odla och möjligt att lämna dina köksväxter i två veckor med automatisk droppbevattning.

I Faktabanken hittar du fakta och odlingsråd för alla våra köksväxter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.