Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt

Odlingsbriketter och rotningskuber

Så eller ta sticklingar i en odlingsbrikett eller rotningskub. Här hittar du odlingsbriketter och rotningskuber i olika format.

Rotningskuber

Rotningskuber är väldigt praktiskt att använda både när man ska odla upp olika sorters växter från frö eller från sticklingar. Det finns flera olika typer av rotningskuber, som ibland också kallas för odlingskuber eller odlingsbriketter.

Material

Materialet i dessa rotningskuber eller odlingskuber kan vara lite olika och vilken sorts rotningskub man föredrar att använda handlar mycket om vad man själv föredrar när det gäller hur ofta man vattnar och vad man ska odla.

Kokosbriketter

Det finns kokosbriketter som precis som namnet antyder är en odlingskub gjord av kokos.

Torvbriketter

En annan sorts odlingsbrikett är torvbriketter som kanske är de mest välbekanta briketterna. Den består av kompakt torv ca. en halv centimeter tjock och mellan 3-4 cm i diameter. Torvbriketten lägger man i blöt och de sväller upp och blir mer porösa så att man kan så frö eller stickling i briketten. På liknande sätt fungerar också kokosbriketter.

Rockwoolkuber

Rockwoolkuber som är tillverkade av stenull, men inte av samma typ som den som används för isolering är en annan mycket bra odlingskub. Den är populära att använda vid odling i hydrokultur, hydroponisk odling men kan också användas för att dra upp fröer och sticklingar som ska planteras i jord.

Root Riot - En rotningskub

En av de mest populära rotningskuberna är en rotningskub som heter Root Riot. Den är tillverkad av steriliserat nedbrutet komposterat material och berikat med rotningsbefrämjande trichoderma, vitamin och mineral för att underlätta rottillväxt både hos frö och sticklingar samtidigt som det stärker den fortsatta rotutvecklingen när tillväxten tar fart.

Praktiskt och utan stök

Oavsett vilken typ av rotningskub eller odlingskub du väljer så är det ett praktiskt alternativ där man slipper smuts och stök med jord och tydligt och enkelt ser att rötter har bildats i och med att de växer ut genom sidan på rotningskuben. Denna fördel finns för allt typer av odlingsbriketter. När man använder en odlingsbrikett bör man tänka på att placera den i ett minidrivhus för att undvika snabb uttorkning.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.