Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Fågelmat och mat till trädgårdens djur

Hos oss hittar du ett brett utbud av mat till fåglar, igelkottar och ekorrar som passar som extra stöd under vinterhalvåret eller året om.

Visst är det trevligt med en trädgård som kryllar av liv! Våra småfåglar, ekorrar, igelkottar och andra smådjur bidrar inte bara till en ökad biologisk mångfald utan är också jättebra jägare och ser till att hålla balansen i trädgården då deras föda ofta är t.ex. mygg, olika larver, skalbaggar och sniglar.   

Vad är bra att mata fåglar med?

Många av våra stannfåglar blir glada av att kunna hitta extra energi vid fågelbordet. Vi erbjuder:

 • Solrosfrö
  Gillas av t.ex nötväcka, grönfink, domherre, stenknäck, talgoxe 
 • Vildfågelfrö
  Gillas av gråsparv, pilfink, bofink, bergfink, grönfink, gråsiska, grönsiska, järnsparv 
 • Osaltade jordnötter
  Gillas av de flesta mesar, nötväcka och siskor 
 • Talg, ister, späck, kokosfett
  Gillas av blåmes, talgoxe, kungsfågel, större hackspett, nötskrika, skata, trädkrypare, svartmes, tofsmes

Igelkottsfoder

Har du turen att ha en igelkott i din trädgård kan du få den att trivas ännu bättre genom att se till att det finns bra tillgång på föda. Städa lagom i trädgården så att den kan hitta insekter och småkryp, ställ fram en grund skål med vatten och erbjud en skål med mat. Vi har näringsrikt foder som är speciellt framtaget för igelkottar och även torkade insekter. Du ska aldrig ge en igelkott mjölk.
Igelkotten är fridlyst och klassas som NT, Nära hotad på Artdatabankens rödlista.  

Ekorrmat

Även ekorren blir glad av att få ta del av lite extra näring under vinterhalvåret. Vi erbjuder fröblandningar som passar ekorrar och som kan användas som stödmatning under vintern eller erbjudas året om.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.