FRI FRAKT hela helgen!

Växtstöd och uppbindning

Köp smarta, snygga växtstöd och uppbindningsmaterial för olika växtslag och i alla stadier av tillväxten. 

Växtstöd kan behövas under flera stadier av växtens utveckling. Från den unga tomatplantans blompinne till stolpen för nyplanterade träd. 
Vi har också material till att bygga egna stöd för till exempel hallonraden och björnbärsbusken. 

Växtstöd för småplantor

Vid uppdragningen av småplantor behövs blompinnar för att ge den unga plantan stadga. Särskilt till växter med vek stjälk som gurka, tomat, chili, luktärter och blomstertobak. 

Stöd för att stamma upp växter

En bambukäpp är bästa stödet när du vill stamma upp en buskig pelargon, hibiskus eller en krusbärsbuske till ett litet träd. 

Binda upp mot vägg

Genom uppbindning mot en vägg spar du plats och kan odla växter snyggt och prydligt vertikalt på balkong och uteplats, eller längs plank och husväggar. Här passar armeringsnät och olika spaljéer som växtstöd till tomater, gurka, luktärter, bönor, björnbär, rosor, klematis och andra klätterväxter. 

Stabila växtstöd

Växtstöd som obelisker, pyramid, torn, klot eller bågar passar friväxande klätterväxter i kruka, pallkrage, rabatt eller odlingslåda. De blir ett snyggt blickfång med slingrande sockerärter, bönor, rosor, klematis och sommarblommor som klockranka, blomman för dagen, luktärt och indiankrasse. Lägre stabila buskstöd är perfekt till höga perenner som t.ex pioner. 

Växtstöd till krukväxter

För krukväxter inomhus har vi trevlig klätterhjälp som kokosstav, mosspåle, spiraler och bågar. Vi har också speciella amaryllisstöd och orkidéstöd med snygga pinnar och clips. 

Tillbehör för uppbindning

För uppbindning har vi ett stort utbud. Du hittar alla slags hjälpmedel som flexibla, skonsamma band, clips och snören i både vackra naturmaterial som jute, ull och kokos och återvunnen, tålig plast. 

Tips! Tänk på att avlägsna stödkäppen när plantan börjat få stadga. Det stärker stjälkens/stammens egen förmåga att kunna växa vidare på egen hand. Det gäller växtslag som med tiden får egen stadga i stammen, som buskar och träd.

Större växtstöd hittar du under rosenbåge och växtportal

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.