Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Sättlök & potatis / Sparris

Knölar och rötter för odling av ätbara växter

Sparris - Sparrisplantor

Det brukar vara svårt att hitta något som är godare än det man själv odlat. Genom att plantera rötter och knölar till ätbara växter skyndar man på tiden fram till första skörden. 
Planera och plantera din köksträdgård idag. Det behöver inte vara en jätteyta. En liten köksträdgård får plats på balkongen eller på en liten terrass.

Välkommen tillbaka i början på 2019 för nästa säsongs knölar och rötter!

*

Här kan du köpa sparris av högsta kvalitet som planta med kraftiga rötter. Hemodlade sparrisplantor är enkla att lyckas med och ger höga skördar i upp till 50 år!

Sparrisplantan är aristokraten i kökslandet. Högrest, delikat och stilig. När skördesäsongen är över kring midsommar får resterande skott växa till sig med tjusiga, yviga plymer.
Här kan du köpa sparrisplantor av högsta A-kvalitet med kraftiga rötter. Vi säljer dem barrotade i säsong under våren. En stor fördel med denna hantering är att vi slipper skicka tung jord och att plantorna tar liten plats. Bra för miljön – och för din plånbok eftersom vi kan erbjuda dessa sparrisplantor till ett mycket bra pris.

Sparris är extremt enkel att odla från en köpt planta. Det krävs lite pyssel att förbereda odlingsbädden, men å andra sidan blir den sedan långlivad och rikgivande. Du kan också odla sparris från frö som du finner under Frö till köksväxter.

Sparrisplantan odlas i bäddar, antal plantor avger längden på bädden. Tänk igenom var du vill ha din bädd eftersom den har potential att ge skörd i minst 25 år, kanske upp till femtio år framöver!
Rötterna trivs i en genomsläpplig, gärna sandig jord. Välj en varm, ljus plats där hemma för att odla din sparris i odlingsbädd, pallkrage eller rentav i ett växthus. Genom att täckodla med gräsklipp, ogräsrens, tång eller annat organiskt material får du en mycket lättskött odling.
Man skördar skott som är minst tjocka som ett lillfinger. Sparrisskotten växer fort (5 cm/dag) och skördas var tredje dag när de är ca 25 cm långa. Skörden pågår från maj till midsommar. Därefter lämnas skotten ifred för att samla energi och näring till nästa års skörd.

Läs i Faktabanken om hur man odlar i Odlingsråd för sparris. Där står också hur du lyckas med att odla vit sparris.

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com