Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Sparris - Sparrisplantor

Här kan du köpa sparris av högsta kvalitet som planta med kraftiga rötter. Hemodlade sparrisplantor är enkla att lyckas med och ger höga skördar i upp till 50 år!

Sparrisplantan är aristokraten i kökslandet. Högrest, delikat och stilig. När skördesäsongen är över kring midsommar får resterande skott växa till sig med tjusiga, yviga plymer.
Här kan du köpa sparrisplantor av högsta A-kvalitet med kraftiga rötter. Vi säljer dem barrotade i säsong under våren. En stor fördel med denna hantering är att vi slipper skicka tung jord och att plantorna tar liten plats. Bra för miljön – och för din plånbok eftersom vi kan erbjuda dessa sparrisplantor till ett mycket bra pris.

Sparris är extremt enkel att odla från en köpt planta. Det krävs lite pyssel att förbereda odlingsbädden, men å andra sidan blir den sedan långlivad och rikgivande. Du kan också odla sparris från frö.

Sparrisplantan odlas i bäddar, antal plantor avger längden på bädden. Tänk igenom var du vill ha din bädd eftersom den har potential att ge skörd i minst 25 år, kanske upp till femtio år framöver!
Rötterna trivs i en genomsläpplig, gärna sandig jord. Välj en varm, ljus plats där hemma för att odla din sparris i odlingsbädd, pallkrage eller rentav i ett växthus. Genom att täckodla med gräsklipp, ogräsrens, tång eller annat organiskt material får du en mycket lättskött odling.
Man skördar skott som är minst tjocka som ett lillfinger. Sparrisskotten växer fort (5 cm/dag) och skördas var tredje dag när de är ca 25 cm långa. Skörden pågår från maj till midsommar. Därefter lämnas skotten ifred för att samla energi och näring till nästa års skörd.

Läs i Faktabanken om att odla sparris. Där står också hur du lyckas med att odla vit sparris.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.