Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Krukväxter - Småplantor och sticklingar

Köp dina krukväxter online från vår egen plantskola! Vi har ett brett sortiment av sticklingar och småplantor.

Här hittar du krukväxter av både udda och mer vanliga sorter. Små krukväxter vänjer sig vid sin växtplats på fönsterbrädan i just ditt klimat vilket är en fördel jämfört med när du köper krukväxter i större format som ibland kan få en jobbig period för anpassning. Sticklingar och småplantor kan du driva upp till krukväxter i vuxen storlek genom att ge dem näring och successivt ge dem större utrymme i allt större kruka i takt med att de växer.

Vårt sortiment med krukväxter varierar under säsongerna och nya sorter inkommer med jämna mellanrum.

Vill du veta mer om krukväxter och få tips och råd för odling? Välkommen till Faktabanken

*

Köp småplantor och sticklingar här online av spännande krukväxter. Välkommen till vårt breda sortiment av både blommande och gröna krukväxter.

Prydnadsväxter gör hemmet levande och trivsamt. Vi har både lättodlade, tåliga, populära krukväxter, gammaldags sorter och spännande, coola nyheter. Här hittar du krukväxter som trivs i soligt fönster och de som trivs i skugga.
De flesta av våra småplantor är framodlade i vår egen plantskola och vi är ständigt på jakt efter nya, odlingsvärda sorter.

Det är både roligt och prisvärt att starta sin odling med färdigrotade småplantor. Det kan också vara enda sättet att få tag på ovanliga sorter.
Att handla arter av en stor krukväxt online är dessutom miljövänligt, eftersom de är betydligt mindre skrymmande och lätta att skicka som småplantor.

En stor fördel med att köpa småplantor är att de har lättare att klara omställningen och acklimatisera sig i sin nya hemmiljö, jämfört med en fullvuxen planta.
Den lilla plantan har en snabb tillväxt och behöver därför planteras om vid hemkomsten. Ge din lilla krukväxt en större kruka med lucker, näringsrik jord och lite lecakulor i botten för dräneringens skull. Plantera sedan om din unga krukväxt varje vår, eller när krukjorden är genomvävd av rötter. Äldre exemplar behöver sedan bara planteras om ungefär vart fjärde år.

Många krukväxter trivs utomhus sommartid. Vänj dem vid utelivet först bara, så kallad avhärdning. En fiberduk skyddar mot sol och uttorkande vindar i början.
Krukväxter med fina eller stora blad är snygga att samplantera i utekrukan med sommarblommor.

Köp allt du behöver här online för din skötsel av prydnadsväxter som växtnäring, jord och krukor. I Faktabanken hittar du också odlingsråd och hjälp om dina växter skulle må dåligt, få fula blad eller ohyra.

Vårt sortiment varierar över året och det kommer ständig nya spännande sorter av prydnadsväxter, så håll utkik!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.