Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Odlingssubstrat - för frösådd och sticklingar

Här hittar du odlingssubstrat till frösådd och sticklingar. Allt för att ge din odling den bästa tänkbara starten!

En bra jord, eller odlingssubstrat, är grunden i all odling. Därför är vi noga med att bara erbjuda substrat av högsta kvalitet. En kvalitetsjord är mullrik (mörk) och strukturstabil så att rötterna kan syresättas.

Vid frösådd används näringsfattig såjord eller annat odlingssubstrat. Substratet ska hålla vatten bra, så att fröet kan svälla i den fuktiga miljön. Samtidigt är det genomsläppligt så att överskottsvatten kan dräneras bort och det inte blir för blött.
Ett bra odlingssubstrat ska också vara luftigt, så att rötterna utvecklas väl.

Kokossubstrat

Vi erbjuder flera olika slags odlingssubstrat som har dessa egenskaper. Testa gärna kokossubstrat har en suverän förmåga att både ta upp och avge fukt. Perfekt också att blanda denna kokosfiber med annan jord till en luftig kokosjord.

Många använder kaktussubstrat till att så perenna frön, som gror fint i denna strukturstabila, men luftiga jord. För sticklingar gäller samma behov av en porös, genomsläpplig och näringsfattig jord.

Perlit

Perlit är en naturprodukt, ett vulkaniskt material, som gör jorden lucker och genomsläpplig. Suverän att blanda i såjord eller till rotning av sticklingar.

Vemikulit

Vermikulit (internationellt vermiculite) är också en naturprodukt, från en glimmerliknande bergart. Vermikulitens porösa struktur kan både ta upp och avge fukt. Det är också sterilt med neutralt pH. Det hjälper till att bibehålla fukten i jorden. Genom att täcka frösådder med vermikulit får man ett fuktighetsbevarande, luftigt täcke som samtidigt jämnar ut jordtemperaturen, hindrar algbildning och gassande sol.

Lecakulor

Med små lecakulor kan du enkelt ge jorden en luftig och stabil struktur.

Sphagnummossa

Här kan du också köpa sphagnummossa, vitmossa. Blandas in sphagnum i jorden till sticklingar och frösådder för ett luftigt, fukthållande och bakteriedödande odlingssubstrat.

För den vidare odlingen finner du alla produkter som planteringsjord, biokol och näring i vår webbutik.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.