Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Hydroponisk näring för odling i hydrokultur

Här hittar du hydroponisk näring av mycket hög kvalitet för odling i hydrokultur.

Med rätt växtnäring lovar vi att dina plantor växer i raketfart med rika skördar! Välnärda växter är friska och ger fin skörd. De är dessutom mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar.

Odling i vatten, hydrokultur, ställer höga krav på både hydroponisk näring och rätt pH-värde för att rötterna ska må bra och plantan tillgodogöra sig alla näringsämnen. Växttakten är hög och näringsbehovet betydligt högre än vid odling i jord. Eftersom det inte finns någon buffert från jorden, måste alla nödvändiga ämnen finnas tillgängliga i en hydroponisk näring.

För ätbara växter gäller också att näringsinnehållet och smaken ska vara minst lika bra som för växter odlade traditionellt. pH-värdet är avgörande för hur olika näringsämnen är tillgängliga för rötterna. Ha därför koll med en enkel pH-mätare så att du ligger rätt. Värdet är annars enkelt att justera.

Näringarna från engelska Growth Technology är utvecklade tillsammans med professionella odlare och i en klass för sig.

Vår populära Formulex är en flytande växtnäring som funkar för flertalet växter, för både hydrokultur och traditionell odling. Bästa valet om du bara vill ha en allround näring till dina växter.

Visste du att många växter tar upp näringen snabbare via bladen, så kallad bladgödsling? Därför har vi flera populära näringar med duschmunstycke. Testa gärna dem som komplement till din näring för hydroponisk odling.

Dosering kan vara klurigt, därför står det på förpackningen hur du ska blanda. Det är bättre att pytsa ut en svag mängd ofta, än ge för mycket hydroponisk näring som kan skada rötterna och är omöjlig för plantan att tillgodogöra sig.

Läs vidare i Faktabanken om vilken nytta olika näringsämnen gör i växten och hur du känner igen näringsbrist. Där hittar du också flera artiklar om odling i hydrokultur.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.