Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Odling / Växtnäring / Hydroponisk näring

Näring till hydrokultur och vattenodling

Hydroponisk näring för odling i hydrokultur

När man odlar i hydrokultur, kallas ibland också vattenodling, är det extra viktigt att tillsätta en balanserad blandning av viktiga näringsämnen i vattnet.
Vatten håller inte näring och mikronäringsämnen på samma sätt som i jord utan rötterna omges av cirkulerande vatten. För att de olika mineralerna i vattnet ska kunna tas upp av växterna måste ph-värdet hållas under kontroll samtidigt som eventuella bakterier måste neutraliseras.
Odlar man ätbara växter handlar det heller inte bara om att växterna ska överleva och se bra ut. Man vill också att de ska ha ett bra näringsinnehåll. Det här låter väldigt krångligt, men med rätt sorts näring, speciellt utvecklad för odling i hydrokultur löser sig mycket av detta av sig själv.
De näringsämnen och övriga tillbehör du behöver för att dina växter i hydrokultur ska trivas, växa bra och få ett bra näringsinnehåll kan du köpa online hos oss. Här finns både hydrokulturnäring och produkter för justering och stabilisering av ph-värdet.

*

Här hittar du hydroponisk näring av mycket hög kvalitet för odling i hydrokultur. Med rätt växtnäring lovar vi att dina plantor växer i raketfart med rika skördar! Välnärda växter är friska och ger fin skörd. De är dessutom mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar. Odling i vatten, hydrokultur, ställer höga krav på både hydroponisk näring och rätt pH-värde för att rötterna ska må bra och plantan tillgodogöra sig alla näringsämnen. Växttakten är hög och näringsbehovet betydligt högre än vid odling i jord. Eftersom det inte finns någon buffert från jorden, måste alla nödvändiga ämnen finnas tillgängliga i en hydroponisk näring. För ätbara växter gäller också att näringsinnehållet och smaken ska vara minst lika bra som för växter odlade traditionellt. pH-värdet är avgörande för hur olika näringsämnen är tillgängliga för rötterna. Ha därför koll med en enkel pH-mätare så att du ligger rätt. Värdet är annars enkelt att justera. Näringarna från engelska Growth Technology är utvecklade tillsammans med professionella odlare och i en klass för sig. Vår populära Formulex är en flytande växtnäring som funkar för flertalet växter, för både hydrokultur och traditionell odling. Bästa valet om du bara vill ha en allround näring till dina växter. Visste du att många växter tar upp näringen snabbare via bladen, så kallad bladgödsling? Därför har vi flera populära näringar med duschmunstycke. Testa gärna dem som komplement till din näring för hydroponisk odling. Dosering kan vara klurigt, därför står det på förpackningen hur du ska blanda. Det är bättre att pytsa ut en svag mängd ofta, än ge för mycket hydroponisk näring som kan skada rötterna och är omöjlig för plantan att tillgodogöra sig. Läs vidare i Faktabanken om vilken nytta olika näringsämnen gör i växten och hur du känner igen näringsbrist. Där hittar du också flera artiklar om odling i hydrokultur.

 

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com