15% på ett köp för medlemmar*

Pelargoner - Sticklingar och småplantor

Här hittar du sticklingar av pelargoner att köpa online. Välj ur vårt stora sortiment av både vanliga och ovanliga sorter som ständigt utökas med nyheter.

Wexthuset är ledande experter på odling av pelargoner. Vi har i årtionden specialiserat oss på denna fantastiska, tåliga och variationsrika krukväxt.
Välj från vår stora samling odlingsvärda sorter av pelargon som du här kan köpa online som sticklingar och småplantor från egen plantskola.

Många samlar på pelargoner och vår ambition är att erbjuda både ett standardsortiment och rariteter.
Här finner du rena arter och sorter av doftpelargon, hängpelargon (kaskadpelargon), engelsk pelargon, kärlekspelargon, tulpanpelargon, änglapelargon, rosenknoppspelargon, stjärnpelargon med flera. Vi har också en samling av de sorter som valts till Årets pelargon.

I Faktabanken hittar du alla våra bästa tips om skötsel av pelargoner, som att ta egna sticklingar, beskära, övervintra och vinterförvara pelargoner och skydda från frost ute.

Det är roligt att starta sin odling med färdigrotade sticklingar. Det kan också vara enda sättet att få tag på ovanliga sorter.
Att köpa sticklingar och småplantor online är dessutom miljövänligt, eftersom de är lätta att skicka jämfört med stora, skrymmande plantor.

En stor fördel med att odla från småplantor är att de har lättare att klara omställningen och acklimatisera sig i sin nya hemmiljö, jämfört med en fullvuxen planta.
Plantera din pelargon vid hemkomsten i en större kruka med lucker, näringsrik jord och lecakulor i botten för dräneringens skull. En ung planta har en snabb tillväxt och behöver planteras om oftare än ett fullvuxet exemplar. För en buskig planta ska du toppa din pelargon några gånger.

Pelargoner trivs utomhus sommartid. Vänj plantorna vid utelivet först, så kallad avhärdning. Fiberduk skyddar mot sol och uttorkande vindar i början.

Vi har allt du behöver här online för din skötsel av prydnadsväxter som växtnäring, minidrivhus, jord och krukor.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.