Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Sticklingar & småplantor / Perenner, plugg & småplantor

Perennrabatt

Pluggplantor och småplantor av perenner

Här hittar du pluggplantor och små krukade plantor av spännande perennaväxter.

Att köpa växter som pluggplantor eller mindre plantor i kruka är ett prisvärt alternativ för att få tillgång till ovanliga och odlingsvärda växter.

Små plantor är ofta tåligare än större exemplar när de ska vänja sig vid sin nya växtplats och är dessutom mindre krävande miljömässigt då de tar mindre utrymme i transporten.

Välkommen till vårt sortiment av ovanliga och vanliga växter som levereras som pluggplanta eller i mindre kruka för omplantering och vidare odling hos dig.

*

Här kan du köpa pluggplantor, småplantor, av spännande perenner. Välj bland odlingsvärda sorter. Ett prisvärt och enkelt sätt att snabbt fylla krukor och perennrabatter.

Att köpa perenner som pluggplantor är ett både miljövänligt och prisvärt sätt att få tillgång till odlingsvärda växter. Småplantor av perenner har dessutom lättare att acklimatisera sig på sin nya växtplats, jämfört med en fullvuxen planta.

Vårt sortiment varierar efter säsong, här finner du till exempel småplantor av spännande ormbunkar som regnbågsbräken och manoiabräken, och perenner med blommor som solhatt, som passar de flesta perennrabatter.

Små växter har en snabb tillväxt. De behöver därför planteras om ofta. Plantera dina pluggplantor i större krukor med lucker, näringsrik jord när den kommer hem till dig.

Att köpa pluggplantor via postorder är smidigt, men vänta med utplantering tills frostrisken är över. När det är dags för uteliv behöver plantan vänjas först, så kallad avhärdning. Låt dem stå ute i skuggan några timmar de första dagarna. Använd en fiberduk som skydd mot sol och uttorkande vindar.

Det finns vackra sorter för precis alla lägen, också den torra skuggan. Genom att välja dem som trivs i den miljö du har, får du en lättskött plantering.
Plantera dina småplantor tätt för en snabb täckning. Föröka senare genom att dela äldre plantor om du behöver stora mängder.
Läs i Faktabanken om flera odlingsråd, som att odla perenner i kruka.
De flesta arterna är härdiga i landets snötäckta områden. Blöta vintrar med omväxlande tö och köldgrader är perennernas mardröm. En genomsläpplig jord med god dränering borgar för den bästa övervintringen.

Vårt sortiment varierar över året och det kommer ständig nya spännande sorter av perenner som småplantor. Så håll utkik!

Du hittar allt du behöver för din odling här i webbutiken, som kvalitetsjord, gödsel, fiberduk, bevattning, krukor och redskap.

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com