Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt

Odlingstunnel till pallkrage och friland

Här hittar du vårt stora sortiment av flexibla odlingstunnlar för olika behov.

Skydda från kyla och hindra skadedjur

Med en odlingstunnel driver du på odlingen, skyddar från kyla och hindrar skadedjur. Med odlingstunneln förlängs säsongen med flera månader. Du kan starta tidigt på våren och odla långt in på vintern.

Från pallkrage till friland - Vi har odlingstunnlar för ditt behov

Vi har odlingstunnel till pallkrage och odlingsbänk, såväl som till köksland på friland. Välj en liten odlingstunnel eller stor efter dina behov. Med bågar till din odlingstunnel blir skötseln enkel; växterna får svängrum och du kommer åt att sköta om odlingen med ogräsrensning, vattning och skörd. Våra odlingstunnlar finns i olika material, beroende på användningsområde.

Skydd från insekter, djur och vind

Odlingstunneln i plast släpper igenom ljus och ger en rejäl drivning. Samtidigt får växterna ett gott skydd mot kyla, uttorkande vindar och skadegörare som insekter, fåglar och rådjur.

Vad är bäst att odla med en plasttunnel?

En plasttunnel passar exempelvis drivning av jordgubbar under tidiga våren och för frilandsgurka, sötpotatis och meloner under sommaren. Odlingstunneln med kålnät och odlingstunneln med nät, hindrar många skadegörare, som kålfluga, löss, morotsfluga, fåglar och rådjur. Samtidigt släpper den igenom vatten och ljus och ger ett luftigt odlingsklimat. Kålväxter är känsliga för gassande värme och trivs med svalare temperaturer, särskilt under högsommaren.

Vad är bäst att odla med en fiberduk?

Odlingstunneln av fiberduk ger drivning, frostskydd och hindrar skadegörare som löss, fåglar, jordloppor, larver och rådjur. Under stora odlingstunnlar av fiberduk ryms högresta växtslag som dill, mangold och selleri. Men den kan också användas för skydd av krukade växter och förökning av perenner och andra växtslag. Odlingstunneln hör till våra bästa hjälpmedel för utomhusodling. Den är flexibel och enkel att flytta och förvara. Våra odlingstunnlar har mycket hög kvalitet, de håller i många år och är därför prisvärda. Om du vill bygga dina egna odlingstunnlar finner du alla tillbehör som bågar, plast, nät och fiberduk för att göra en skräddarsydd växttunnel.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.