FRI FRAKT hela helgen!

Irrigatia - Solcellsdriven bevattning

Vattna klimatsmart och bekvämt med solcellsdriven bevattning! Upptäck vårt suveräna system Irrigatia som är flexibelt och passar både för den lilla balkongen och för stora odlingsytor i växthus eller på friland både hemma, på kolonilotten eller i sommarstugan.

Irrigatia solcellsbevattning

Irrigatia är marknadens mest miljövänliga, automatiska system för solcellsdriven bevattning. Ju mer solen skiner desto mer vatten skickar pumpen ut. Tack vare effektiva droppmunstycken sparas 90% vatten jämfört med vanlig slangvattning.

Matarslangen från bevattningssystemet läggs i ett vattenmagasin som en vattentunna (tunna finns som tillval) och är oberoende av vattenutkast och el.

Du kan lämna växterna ensamma hemma och vara trygg med att plantorna får solcellsdriven bevattning från ett driftsäkert system:

  • praktiskt
  • miljövänligt
  • billigt

Vad kan Irrigatia kan avändas till?

  • krukodling
  • växthus
  • pallkragen
  • amplar
  • kökslandet
  • rabatten

Väderanpassad bevattning

Pumpen går automatiskt var tredje timma. Ju mer sol, desto mer laddas batteriet som orkar skicka ut mer vatten. Vi har tusentals nöjda kunder med stor erfarenhet av Irrigatia över hela landet.

Irrigatia reservdelar och utbyggnad

Många återkommer och vill bygga ut sitt system. Det är möjligt med både utbyggnadsset och kraftfullare Irrigatia stationer, som C24, C60 och C180. Installationen av solcellsdriven bevattning är enkel och tar inte många minuter. Minsta modellen, SOL-C12, innehåller 12 droppmunstycken som gott och väl räcker att ge 12 stycken 20-liters krukor vatten. Den klarar också en höjdskillnad på fem meter och med längsta droppmunstycket 60 meter från solstationen.

Droppbevattning eller svettslang

Till slangen pluggar du in droppmunstycken som ser till att vattnet hamnar precis där du önskar. Sätt fler eller färre munstycken om du önskar variera vattenmängden. OBS! Sätt munstycket en bit ut från stjälken så att rötterna lockas utåt och vatten inte samlas inne vid rothalsen. För odlingen i växthus är solcellsdriven bevattning med droppslang eller svettslang särskilt effektivt. Systemet kan kopplas till en behållare med växtnäring för enkel, automatisk droppbevattning av tomater och andra växtslag i odlingsbädd eller kruka.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.