Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt

Begonia - begoniaknölar

Här kan du köpa begoniaknölar! Plantera begonia om du vill ha en lättskött, prunkande långblommare hela sommaren. Välj bland flera vackra sorter av begoniaknölar!

Begonia är svaret på mångas önskan om en lättskött, prunkande krukväxt på balkong och uteplats. Begonia kan odlas inomhus men trivs bäst utomhus i ett halvskuggigt läge. Där blommar den oupphörligt hela sommaren tills frosten kommer.
Begonior är dessutom friska och drabbas sällan av skadegörare.

Det finns flera härliga och rikblommande sorter av begoniaknölar att köpa som ger dig ett stort utbud att välja bland.
Hängbegonia har ett växtsätt som passar i ampel eller utkanten av en balkonglåda. Knölar till hängbegonia finns med blommor i många olika färger, enkla och dubbla.
Doftbegonia har en härlig doft – plantera den nära sittgruppen på uteplatsen.

Begonia med knöl har till skillnad från andra arter en övervintrande och vattenlagrande knöl. Det gör dem både mer lättskötta och långlivade. Som bonus kan knölen sparas för drivning många år framöver.

Vi har också frö till olika sorter av begonia, både knölbegonia och andra sommarblommande begonior.

Den håriga, plattrunda knölen är lätt att driva. Om begoniaknölar ligger ljust bryter skotten fram direkt. Plantera på våren, fördriv gärna inomhus så att krukan kan ställas ut när frostrisken är över. Plantera grunt så att knölen precis är täckt, se till att knölen hamnar upprätt med rotanlagen neråt och den konkava sidan uppåt. Sätt gärna flera knölar ihop för ett fylligt intryck.
Odla i näringsrik blomjord i rejäl kruka, ampel eller balkonglåda. Knölbegonia kan övervintras, torrt och svalt. Lämna kvar knölarna i krukan eller ta upp dem och förvara i torvmull eller barr-kompost. Driv på nytt nästa vår.
I Faktabanken kan du läsa om odlingsråd för knölbegonia och övervintring av sommarblommande knölar.
För varje år växer sig knölen större och större och ger maffigare plantor så den är väl värd att spara.

Lök- och knölväxter planteras normalt vår eller höst därför ändrar sig sortiment och tillgång efter säsong. Välkommen åter om du just nu inte finner den sort du söker.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.