Allt för din odling Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Barrotade pioner

Köp barrotade pioner här online - ett smart sätt att få fina pioner hemskickade miljövänligt och prisvärt. Här hittar du flera spännande sorter i säsong!

Olika sorters pioner

Här hittar du spännande arter av barrotad pion som itoh pion och välkända klassiker av luktpion (doftpion) som ’Coral Charm’, ’Bowl of Beauty’ och ’Festiva Maxima’.

Fördelar med barrotade pioner

En barrotad pion tas upp ur jorden i plantskolan på hösten och kyllagras utan jord, mörkt och fuktigt under vintern.
De säljs sedan under vårvintern och våren. En stor fördel med denna hantering är att vi slipper skicka tung jord och att plantorna tar liten plats. Bra för miljön – och för din plånbok eftersom pionerna blir billigare.

Pioner fungerar utmärkt att hantera som barrotade eftersom de har ett kraftigt rotsystem som lagrar energi inför vintervilan.

När pionrötterna når dig ser de inte så mycket ut. Men lugn, rötterna sover och har samma livskraft som krukodlade. Din pion grönskar snabbt när den kommer i jord och får vatten, värme och ljus.

Hantering av barrotade pioner

Beroende på var du bor i landet, väderleken och förutsättningarna du har hemma, hanteras barrotade pioner lite olika tills det är dags för utplantering. Ibland möjliggör väderleken inte direkt utplantering, utan plantan får mellanlanda i kruka.

Plantera barrotade pioner

Dröjer det några dagar innan du kan plantera dina barrotade pioner rekommenderar vi att du lägger den i plastpåse i kylskåpet tills det är dags. Mellansteget med krukodling före utplantering en god idé eftersom pionen får ett försprång jämfört med dem som planteras ut direkt. 
Täck gärna marken kring pionen med barkmull för extra vinterskydd de första åren.

Fler tips om att plantera pion och vidare skötsel av pioner hittar du i Faktabanken.

Barrotade pioner i säsong

Vi säljer barrotade pioner, perenner, sommarblommande lökar och knölar i säsong under vårvintern och våren. Håll utkik, då sortimentet varierar och vi varje år tar in nya, spännande sorter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.