Just nu: 20% på perennfröer

Fågelholkar och bon för trädgårdens djur

För att locka och främja en mångfald av djurliv i trädgården är det av största vikt att erbjuda dessa varelser en trygg och skyddande miljö. Ett enkelt sätt att göra detta är genom att tillhandahålla boplatser och bon som passar olika arter. Hos oss hittar du ett utbud av olika bostäder som kan hjälpa småfåglar, fladdermöss, igelkottar och andra vilda djur att trivas.

Fågelbo för småfåglar

För småfåglar erbjuder vi ett sortiment av fågelholkar och fågelbon som är designade för att passa deras behov. Dessa skyddande utrymmen ger fåglarna en säker plats att häcka och vila, vilket kan hjälpa till att öka deras populationer och skapa en harmonisk balans i trädgården.

I vilket vädestreck ska en fågelholk sitta?

Undvik att holken vetter mot gassande södersol, även om träholkar skyddar ganska bra mot värme. En blåsig plats är heller inte bra.

Bon för fladdermöss

För fladdermössen, som spelar en viktig roll i att kontrollera insektspopulationen, har vi särskilt anpassade fladdermusholkar. Att erbjuda dem en plats att bo är ett sätt att uppmuntra deras närvaro och bidra till en naturlig skadedjurskontroll.

Bon för igelkottar, grodor och paddor 

Vi har även bon som är anpassade för andra vilda djur i trädgården, som igelkottsbon för igelkottar, grodhus för grodor och paddor. Dessa varelser är också värdefulla för ekosystemet.

För mångfald i trädgården

Genom att investera i dessa boplatser och bon kan du skapa en mer mångfaldig och hälsosam trädgårdsmiljö samtidigt som du främjar det lokala djurlivet. Det är ett enkelt och givande sätt att bidra till naturen omkring dig.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.