Allt för din odling Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Beskärning - Sekatörer och beskärningsverktyg

Här hittar du kvalitetsredskap för all typ av beskärning. Vi har ett stort sortiment av beskärningsredskap, från den lilla vassa örtsaxen till rejäla grensågar från kända varumärken som Darlac och Kent & Stowe.

Vettiga beskärningsredskap är en förutsättning för ett bra resultat och gör det mycket roligare att jobba. Wexthuset är specialister på beskärning och har ett brett sortiment för både hobbyodlare och professionella.

I Faktabanken hittar du artiklar under Beskärning som hjälper dig att lyckas.

Beskärningsredskap med kvalitet

Ett beskärningsredskap ska hålla många år med tuffa tag. Det ska ge vassa, fina snitt som gör att såren läker snabbt. Välj därför alltid god kvalitet på ditt beskärningsredskap som kan underhållas och slipas med slipjärn. Vi har redskap från bl.a Felco och Kent and Stowe.

Vilken sekatör ska jag välja?

Sekatören är vårt mest använda beskärningsredskap. När du ska köpa sekatör; välj stor eller liten sekatör beroende på användning. Vi har sekatör för vänsterhänta och med utväxling som passar dig med lite svagare styrka. Sekatören passar för kvistar upp till ca 2 cm tjocklek.

Mothållssekatör

Vanligast är en sekatör med så kallat rörligt mothåll. Mothållet går omlott med det skärande bladet till ett fint snitt. En kraftig sekatör med fast mothåll ger stöd mot det skärande bladet. Det ger styrka men klämmer levande växtvävnad varför denna beskärning passar till döda grenar.

Grensax

En grensax, eller trädsekatör, klipper av grova grenar med ett fint snitt.

Sekatör med teleskophantag

Välj teleskophandtag för beskärning av höga träd.

Häcksax

En häcksax har långa, dubbelskärande blad som är självslipande. Det är rätt beskärningsredskap för häckar och nerklippning av prydnadsgräs och perenner på våren. Vågformade skär passar beskärning av häck med kraftiga skott. En del häcksaxar har en inbuktning på skäret avsedd för att kapa grova grenar.

Beskärningssåg

En beskärningssåg ska vara vass och enkel att komma åt med. Därför har vi flera modeller; ofta behöver man en rak så kallad grensåg och en större bågsåg.

Formklippningssax

Till bonsai och formklippta buskar fungerar våra vassa verktyg som formklippningssax eller vår nätta blomsax Pruning snip.

Tillbehör & övrigt

För dig som vill ympa har vi även ympvax. Och för träd och buskar som fått skador av frost, gnagare eller brytskador finns trädbalsam som hjälper till att läka såret. Du hittar också beskärningsknivar, slipjärn och Felco reservdelar.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.