Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Skötsel / Redskap & verktyg / Beskärningsverktyg

Sekatörer, saxar och sågar för beskärning av växter

Beskärning - Sekatörer och beskärningsverktyg

När man klipper och beskär buskar är det viktigt att ha rena och vassa skär så att beskärningsytorna blir fina och läker lätt. Det får man när man använder beskärningsredskap av hög kvalitet som kan slipas och underhållas så att de kan användas med bästa resultat under många år.
Har man större beskärningsarbeten som till exempel äppelträd eller kraftiga häckväxter är det också viktigt att handtaget har en bra ergonomisk utformning för att underlätta arbetet med beskärningen och för att skydda från slitageskador på kroppen.
Vi har ett stort sortiment av sekatörer, sågar och små blomstersaxar som passar olika beskärningsbehov i trädgården. Produkterna är av mycket hög kvalitet och passar såväl oss odlar- och trädgårdsentusiaster som professionella trädgårdsmästare och trädgårdsanläggare.

*

Här hittar du kvalitetsredskap för all typ av beskärning. Vi har ett stort sortiment, från den lilla vassa örtsaxen till rejäla grensågar. Vettiga beskärningsverktyg är en förutsättning för ett bra resultat och gör det mycket roligare att jobba. Wexthuset är specialister på beskärning och har ett brett sortiment för både hobbyodlare och professionella. I Faktabanken hittar du artiklar under Beskärning som hjälper dig att lyckas. Ett beskärningsredskap ska hålla många år med tuffa tag. Det ska ge vassa, fina snitt som gör att såren läker snabbt. Välj därför alltid god kvalitet på ditt beskärningsverktyg som kan underhållas och slipas med slipjärn. Vi har redskap från bl.a Felco och Kent and Stowe. Sekatören är vårt mest använda beskärningsredskap. När du ska köpa sekatör; välj stor eller liten sekatör beroende på användning. Vi har sekatör för vänsterhänta och med utväxling som passar dig med lite svagare styrka. Sekatören passar för kvistar upp till ca 2 cm tjocklek. Vanligast är en sekatör med så kallat rörligt mothåll. Mothållet går omlott med det skärande bladet till ett fint snitt. En kraftig sekatör med fast mothåll ger stöd mot det skärande bladet. Det ger styrka men klämmer levande växtvävnad varför denna beskärning passar till döda grenar. En grensax, eller trädsekatör, klipper av grova grenar med ett fint snitt. Välj teleskophandtag för beskärning av höga träd. En häcksax har långa, dubbelskärande blad som är självslipande. Det är rätt beskärningsverktyg för häckar och nerklippning av prydnadsgräs och perenner på våren. Vågformade skär passar beskärning av häck med kraftiga skott. En del häcksaxar har en inbuktning på skäret avsedd för att kapa grova grenar. En beskärningssåg ska vara vass och enkel att komma åt med. Därför har vi flera modeller; ofta behöver man en rak så kallad grensåg och en större bågsåg. Till bonsai fungerar våra vassa verktyg som formklippningssax eller vår nätta blomsax Pruning snip.

 

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com