15% på ett köp för medlemmar*

Ekologiska fröer till grönsaker och blommor

Här kan du välja ur vårt sortiment av ekologiska fröer på nätet. Vi har ett stort utbud av ekologiska fröer av både blommor och grönsaker.

Wexthuset är en certifierad hållbar e-handel och vi värnar särskilt om en klimatsmart odling. Vi vill bidra till mindre användning av kemikalier som har en negativ påverkan på vår miljö.

Vad är ekologiska fröer?

Ekologiska fröer är framodlade utan konstgödsel eller industriella bekämpningsmedel. Regelverket är strikt och detaljerat, så att du som kund kan vara trygg med att detta utsäde är helt igenom ekologiskt.

Marken där fröodlingen bedrivs får till exempel inte ha odlats konventionellt med bekämpningsmedel eller konstgödsel under de senaste fem åren. Det finns också regler för hur långt avstånd det får vara till vanliga odlingar, så att inte förbjudna preparat flyger in i de ekologiska fälten. Fröna testas sedan noggrant så att de är garanterat fria från rester av bekämpningsmedel.

De flesta av våra ekologiska fröer är framodlade i Europa med våra stränga regelverk, därför kan de också vara något dyrare än konventionellt framtaget utsäde.

Genom att välja fröer som odlats ekologiskt kan vi långsiktigt se fram emot sundare och mer naturligt motståndskraftiga växter.

Vilka fröer finns som ekologiska?

Vi jobbar ständigt på att utöka vårt sortiment av ekologiska fröer.

Ekologiskt frö till grönsaker

Här hittar du eko fröer att köpa online av de flesta grönsaker som ekologiska tomatfrön, morötter, majs, squash, groddar, sallat, basilika, bönor, ärter, spenat, chili, gurka, kål, rucola, rödbeta, rädisa, mangold med många fler.

Ekologiskt frö till blommor

Vi har också ett trevligt sortiment ekofröer till blommor som lavendel, vallmo, blåklint, ringblomma, rosenskära, malva med flera. Prova också våra vackra mixer av ekologiska sommarblommor som bjuder in pollinerande insekter till din täppa.

Allt sedan starten 2002 tänker Wexthuset miljöstrategiskt kring val av produkter och återbruk. Vi satsar på kunskap och samlar massor av bra odlingsråd i vår Faktabank – läs särskilt under etiketten Hållbarhet & Miljö.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.