Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Vattentunna och regntunna

Med en rejäl vattentunna samlar du regnvatten och magasinerar vatten för enklare vattning. Välj i vårt sortiment av flera modeller som vår snygga regntunna i trä som är ett äkta hantverk. 

Samla regnvatten

En vattentunna är bästa sättet att enkelt samla regnvatten. På många platser håller regnvattnet en bättre kvalitet än kranvatten som kan ha väl högt pH i kalkrika trakter, eller brunnsvatten som kan vara förorenat. 

Välj en vattentunna med kran för enkel tömning med slang om du ofta vattnar med en sådan. Det är bara att koppla in slangen till vattentunnan med tappkran i botten. Eller kan du enkelt borra hål i en tunna om du bara vill avleda vattnet med en slang enligt hävertprincipen. Borra då hålet i vattentunnans överkant.

Vattentunna i trä

En snygg vattentunna är ett smycke i utemiljön. Kika särskilt på vår handgjorda vattentunna i trä som finns i flera storlekar. Den kan förses med lock för att hindra djur att falla ner i tunnan, eller hindra små barn att leka med vattnet. 

Ihopfällbar vattentank

Vår blå vattentunna FlexiTank kan smidigt vikas ihop när säsongen är över och stuvas undan. Den är också lätt att ta med till exempel kolonilotten, fritidshuset, i husbilen eller upp på balkongen. 

Regntunna i plast

Vill du köpa regntunna i plast eller trä har vi bästa regntunnan för alla behov. En regntunna i svart plast är att rekommendera om du vill vattna med tempererat vatten, som till tomater och gurkväxter. 

Vattentunna i växthus och uterum

En fylld tunna i växthus eller uterum är ett smart sätt att jämna ut temperaturen som pendlar mycket i början och slutet av säsongen. Det kan hindra frostgrader, öka luftfuktigheten och sänkta temperaturen heta dagar då värmen lagras i vattnet för att avges på natten. Dessutom är det bekvämt att ha tempererat vatten till hands.

Bevattningssystem till vattentunna

Kombinera din tunna med vårt solcellsdrivna bevattningssystem Irrigatia för en självgående, miljövänlig bevattning. 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.