Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Fiberduk, växthusplast och kålnät

Här hittar du olika typer av fiberduk som förenklar odlingen och höjer skörden. Välj också ur vårt breda sortiment av andra täckmaterial som kålnät och växthusplast.

Fiberduk

Fiberduken är odlarens bästa vän! Inget hjälpmedel har ett så stort användningsområde. Med en fiberduk kan du odla flera månader längre under vår och höst. Den hindrar skadedjur, driver på din odling, minskar vattenbehovet och skyddar mot frost, gassande sol och uttorkande vindar. Med fiberduk kan du så gräs utan att din gräsmatta torkar ut och fåglar som härjar omkring. Du hittar också måttanpassad fiberduk till pallkrage och odlingslåda. Komplettera din fiberduk med båge, eller köp en färdig fiberdukstunnel. Det gör skötseln enkel med en luftig växtmiljö. Tunneln kan enkelt flyttas omkring och fällas ihop när säsongen är över. En vit fiberduk släpper igenom ljus och vatten.

Ogräsduk

En svart ogräsduk höjer jordvärmen så att du kan odla flera veckor tidigare. Ogräsduken hindrar också ogräs och skadedjur som jordloppa att komma till.

Växthusplast

Vår populära växthusplast Filnet kan köpas på rulle så att du kan måttbeställa för ditt behov. Den både driver och skyddar mot kyla. Materialet är UV-beständig plast som är armerad, så att den kan spännas upp på en ram till en drivbänk. Förstärkningen gör också att växthusplasten tål tunga snömängder.

Kålnät - micromesh

Micromesh är en genombruten täckväv som många använder främst som kålnät istället för fiberduk. Kål vill gärna ha det lite svalare och det kan bli väl varmt under fiberduken. Micromesh släpper igenom vatten och ljus, men hindrar luftburna skadegörare som kålfluga, bladlöss och morotsfluga. Materialet är vädertåligt med lång livslängd. Kålnätet finns också på rulle så att du kan klippa till önskvärda mått.

Förankring av odlingsdukar

I butiken finner du också smarta tillbehör för att förankra dukar och nät. Med peggar hindras duken att fladdra upp och en ställning kan du höja duken över odlingsbädden.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.