Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Skötsel / Bevattning / Droppbevattning

Droppbevattning för växter i kruka och på friland

Droppbevattning i växthus, inomhus och trädgård

Här hittar du droppbevattning för krukväxter, trädgård, växthus och balkong. Välj bland flera automatiska system.

Rätt bevattning är en förutsättning för glada växter. Det är inte alltid så lätt; medan krukväxter inomhus ofta får för mycket vatten, är problemet det motsatta utomhus.

Droppbevattningssystem

Med droppbevattning menas att vattnet sakta tillförs växten via munstycken. De flesta system är flexibla och bygger på en större slang som matar ut vattnet. Till slangen pluggar man sedan in droppmunstycken som ser till att vattnet hamnar precis där du önskar. Sätt fler eller färre munstycken om du önskar variera vattenmängden. OBS! Sätt munstycket en bit ut från stjälken så att rötterna lockas utåt och vatten inte samlas inne vid rothalsen.

Med automatisk bevattning sparar vi enorma mängder vatten och bidrar till en miljövänlig, hållbar odling. Detta tänk är en ledstjärna i Wexthusets filosofi.

Droppbevattning med solcell

Välj bland flera flexibla självbevattningssystem om du vill ha en lättskött odling och kunna åka bort. Populära Irrigatia är vårt mest klimatsmarta bevattningssystem. Denna droppbevattning är solcellsdriven och sköter vattningen automatiskt från en tunna. Den kan byggas ut och kompletteras för att passa dina behov.

Droppbevattning i växthus

För odlingen i växthus är droppbevattningen särskilt effektivt. Våra system kan kopplas till en behållare med växtnäring för enkel, automatisk droppbevattning av tomater och andra växtslag i odlingsbädd eller kruka. Vår populära vattensäck Big Drippa matar ut vattnet genom gravitation.

Droppbevattning i trädgård

Droppbevattning är också användbart i din trädgård och till grönsaksodling på friland. Nyplanterade växter är känsliga för torka, med självvattnande slang och droppmunstycken får köksväxter, häckar och träd perfekta förutsättningar.

Droppbevattning inomhus

Inomhus kan du koppla droppbevattning till väggodling för enkel skötsel. Systemet är också användbart för odling i hydrokultur, vattenodling. Den allra enklaste formen är att använda ett droppmunstycke till en petflaska, Little Drippas, som vänds upp och ner i jorden. Vattnet sipprar då ut av gravitationen i långsam takt.

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com