Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Fågelbad och vattenspegel för djur i trädgården

Bjud in småfåglar med ett lockande fågelbad i trädgården, på din balkong eller på din terrass. Vi har fågelbad i många olika storlekar och i olika material så som keramik, metall och återvunnen plast. Vi har fågelbad som du kan hänga upp, ställa direkt på marken eller på en pinne som du kan sticka ner i jorden. 

Var ska man placera ett fågelbad?

Fågelbadet kan placeras var som helst i trädgården men om det placeras med lite skydd av omgivande träd eller buskar så kan fågeln lätt ta sin tillflykt ifall någon fara lurar. 

Våra fågelbad på fot eller fågelbad som ska hängas upp ett träd gör att badet främst används av fåglar och törstiga små insekter. Fågelbad som placeras i höjd med rabatten eller gräsmattan blir även inbjudande för törstiga groddjur som gör stor nytta i trädgården där de äter sniglar, snäckor, insekter och andra små skadegörare. Ett grunt fågelbad i gräsmattan eller rabatten bjuder också in exempelvis igelkottar som också är ett riktigt nyttodjur i trädgården där de äter bland annat sniglar, snäckor och olika insekter.

Vill du njuta av en vattenspegel i trädgården ska du placera fågelbadet så att du ser det från olika vinklar. Fågelbadets vattenblänk kan också bli precis som en spegel och trädgården får ytterligare en dimension när växterna upprepas från olika vinklar i spegelbilden.

Hur djupt ska ett fågelbad vara?

Ett fågelbad behöver inte vara särskilt djupt. Det räcker med några centimeters djup och du kan gärna lägga några stenar i botten för att fåglarna ska få bra fäste ifall ytan är glatt. Storleken på fågelbadet anpassar du efter dina förutsättningar och önskningar. Stort eller litet bad spelar inte så stor roll för den badsugna fågeln.  
 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.