15% på ett köp för medlemmar*

Trädgårdsgödsel och jordförbättrare

Här hittar du trädgårdsgödsel och jordförbättring av mycket hög kvalitet för alla slags växter. Med rätt näring och en mullrik jord kommer dina växter att blomstra och ge rika skördar! Välnärda växter är friska och ger fin skörd och blomning. De är dessutom mer motståndskraftiga mot skadedjur och sjukdomar. Vår trädgårdsgödsel är ekologisk och/eller med så högt innehåll av naturliga, organiska ämnen som möjligt och hållbart producerad med hänsyn till vårt klimat. Det är stor skillnad på växternas behov av näring.

Hur ofta ska man ge näring?

Sommarblommor och grönsakerna i trädgårdslandet ska växa mycket och ge stor skörd under en säsong – de har därför stort behov av näring. Buskar, träd och perenner däremot, är fleråriga och växer stadigt men långsamt med ett stort och välutvecklat rotsystem. Deras näringsbehov är helt annorlunda och betydligt mindre. De behöver framför allt en livskraftig, mullrik jord. För dessa växtslag kan det räcka med en omgång kogödsel på våren.

Välj rätt näring

Vi vet att det kan vara svårt att välja och sätta sig in i hur näring fungerar i plantan. Därför är vår trädgårdsgödsel anpassad för olika växtslag som gödsel till tomat, rosor, gräsmatta, rhododendron, blåbär med flera. Växter som ska ge bär, som jordgubbar och hallon, mår bäst av organisk trädgårdsgödsel som kogödsel. För köksväxter som rabarber och potatis har vi både flytande och fast trädgårdsgödsel. Men en bördig jord måste också vara humusrik av mullämnen för att vara i balans med ett rikt mikroliv.

Jordförbättring

Vårt stora sortiment av produkter för jordförbättring hjälper varje odlare att få en livskraftig och ekologiskt hållbar jord och därmed välmående växter. Välj Allgödsel om du vill göra det enkelt och bara ha en slags trädgårdsgödsel till alla dina växter.

Läs vidare i Faktabanken om vilken nytta olika näringsämnen gör i växten och hur du kan se när en växt har näringsbrist.

 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.