FRI FRAKT hela helgen!

Vattenslang, fuktslang och slangvinda

Välj en rejäl vattenslang som håller länge och gör vattningen till en trevlig syssla. Med en slangvinda håller du slangen prydligt på plats. Välj i vårt stora sortiment av vattenslangar och fuktslangar av mycket hög kvalitet.

Vattning ska vara roligt! Vi har ett stort sortiment av slangar med tillbehör av hög kvalitet med rejäl armering och i vädertålig plast eller metall.

Slangvinda

Med en slangvinda håller du ordning på slangen som samtidigt får en betydligt längre livslängd när den inte utsätts för väder och vind vid förvaring. Vi har vattenslangvinda både för väggfast installation och mobila vagnar med hjul och smidigt handtag. Slut på trassel och vikande slangar med stopp i flödet!

Längd och dimension på vattenslang

Välj rätt längd för att undvika onödigt trassel och sämre flöde. Vi har vattenslang i 10, 20, 30, 40 och upp till 100 meter med skarvkoppling. Tjockleken, dimensionen har också betydelse. En grov vattenslang på 25 mm kan leverera mer vatten per sekund än en tunnare slang. Vi har också expanderande vattenslang som är flexibel, smidig och lätt att hantera.

Fuktslang och svettslang

För särskilt enkel vattning har vi olika slags fuktslang, som också kallas svettslang eller filterslang. Vattnet sipprar ut i ett jämnt flöde längs hela slangen, som en självbevattning. En suverän vattningsform för en häck, eller grönsaksodling i bädd eller pallkrage.

Tillbehör till vattenslang

Du hittar också tillbehör som all slags koppling till vattenslang, ledare (slangguide) mm. Varje vattenslang och kopplingar är kompatibel med marknadens vanliga märken som Gardena och Hozelock. Vi har också ett stort sortiment olika självvattnande system. Om du kopplar slangen till vår solcellsdrivna pump Irrigatia behövs varken el eller vattenutkast och du kan lugnt resa bort i flera veckor. Du kan välja till utbyggnadsset med svettslang. Det kan vara svårt att veta behovet av utrustning när det gäller vattning.

Läs i Faktabanken om Bevattningstermer, för att välja rätt dimensioner och utrustning för just dina behov.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.