Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Vaser för snittblommor och buketter

Hitta den perfekta vasen till dina blommor! En vacker vas kan även vara ett smycke i sig utan färska blommor. Hos oss hittar du vaser i olika former och material. Ge en vacker vas till dig själv eller ge bort en vas som present till någon du tycker om. 

Vaser för olika typer av buketter

Att ha en uppsättning med vaser i olika former, design och storlekar ger dig möjligheten att välja vilken vas som passar just din blombukett, snittblommor från trädgården eller eterneller bäst. Vaser i glas eller i keramik, en rund klotfomad vas, cylinderformad eller kanske en liten vas? Olika form och storlek på buketterna spelar roll när du ska välja vas. 

Vaser för tulpaner

För att din bukett med tulpaner ska bli ännu vackrare och för att de ska hålla sig vackra länge behöver tulpanerna mycket plats i vasen. Tulpanvaser är designade med en bredare öppning så att blommorna kan få växa, breda ut sig och ha gott om plats. 

Vaser för buketter

En klotformad vas eller en vas som är bredare nedtill och smal upptill är idealisk för buketter. Du vill att blomstjälkarna ska stå i vinkel och få en fin volym för att bilda en vacker bukett. Tänk på att välja en vas i lagom storlek för buketten du har plockat eller fått. 

Vaser för höga blommor

En cylinderformad, hög, rak vas passar till ståtliga amaryllis, liljor och andra raka höga blommor. Den passar också att ha vackra gräs i så som pampasgräs eller vackra grenar och kvistar. 

Små vaser 

För den första buketten med vitsippor om våren, enstaka blommor från trädgården, en avbruten ros från buketten eller till den lilla buketten plockad av ett barn passar en liten vas. Många små vaser kan även användas ihop och bilda känslan av en stor bukett, fast bara med enstaka blommor i. Mycket effektfullt att ha på bordet!

Vaser till matbordet 

Vid ett dukat bord där man vill kunna se och prata med varandra obehindrat passar låga vaser bäst. En vacker vas på matbordet blir också en del av dukningen och förgyller stämningen. 

Vaser för torkade blommor

Torkade blommor är inte alltid så snygga i stjälken. Då passar en vas i keramik, zink, metall eller i färgat glas bättre. 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.