Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Jord och odlingssubstrat

Här hittar du jord och odlingssubstrat till all slags odling, ute och inne. Välj bland marknadens bästa kvalitetsjordar - från såjord till gräsmattans dressjord.

Grunden för lyckad odling

Jorden är grunden för en lyckad odling. Därför är vi noga med att bara erbjuda jord och odlingssubstrat av högsta kvalitet. En bra jord är mullrik (mörk) och strukturstabil så att rötterna kan syresättas. Basen i våra odlingssubstrat är svensk, grov torv - om möjligt kravmärk. Ett klimatsmart, hållbart val!

För dig som vill köpa jord i rejäla mängder, som matjord, gräsmattejord eller trädgårdsjord, kan du köpa på pall till bra pris.

Såjord

Vår suveräna såjord är luftig och näringsfattig för att ge fröet den bästa starten. Den innehåller lite sand för att ge både frön och sticklingar lite stadga för rötterna. Denna jord fungerar också utmärkt till kaktusar och suckulenter.

Vilken jord ska jag välja?

Vi har ett stort sortiment planteringsjord. Här väljer du efter användningsområde. Den näringsberikade blomjorden passar för de flesta krukväxter.
För specialväxterna kan du välja medelhavsjord eller pelargonjord. Istället för orkidéjord har vi luftig specialkompost, ett odlingssubstrat som orkidéerna älskar. För trädgården är dressjord till gräsmattan en populär storsäljare. Rosjord är en specialare med lite lerjord som håller vatten och näring. Vår tomatjord är laddad med specialnäring som ger hög skörd och passar både tomater och chili. För surjordsväxter som blåbär, rhododendron och barrväxter väljer du okalkad naturtorv eller rhododendronjord som också funkar som hortensiajord.

Jordförbättring

Om du vill jordförbättra och inte har tillgång till egen kompostjord, kan du göra en sandjord mer livskraftig och lerjorden mer lättarbetad. Välj vår gödslade torvmull, rabattjord eller busk- och trädjord som höjer mullhalten. Vi har också suveräna så kallade inerta odlingssubstrat som pimpsten, lecakulor och kokos. De innehåller ingen näring, utan är till för att få en luftigare struktur i jorden och för att hålla rötterna på plats i krukannär du odlar i vatten, hydrokultur.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.