Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Skötsel / Bevattning / Självbevattning

Lösningar för långtidsbevattning av växter

Självbevattning - System och krukor

Med självbevattning kan du lugnt lämna dina växter ensamma hemma i flera veckor. Välj bland flera pålitliga modeller för bevattning i stor och liten skala. Som bonus stormtrivs växterna och blir frodiga och friska.

Med självbevattning blir din odling lättskött och du kan resa bort i flera veckor. Dessutom stormtrivs växterna, då rötterna själva söker sig till fukten och tar upp den mängd vatten och näring de behöver. Det är också ett klimatsmart och hållbart odlingssätt som spar både vatten och näring.

Vi har ett brett sortiment, från enkla självsugande mattor och snören till rejäla bevattningssäckar för nyplanterade träd och självbevattningssystem med droppmunstycken som kan byggas ut.

Självbevattningskrukor

Självbevattningskrukor har en insats med ett vattenmagasin som är skilt från krukjorden. De flesta system, som Mona Tank, fungerar genom att kapillärkraften ser till att lagom mängd vätska sugs upp till odlingsjorden. På så vis kan inte rötterna drabbas av för blöt jord och därmed syrebrist.

I magasinet på en självbevattningskruka tillför du också växtnäring. Modellerna har en indikator som visar när det är dags att fylla på magasinet. Denna självbevattning är perfekt inomhus, på en balkong eller utomhus där du vill ha stora krukor med blommor, örter eller grönsaker. Med flera krukor utomhus på balkong och uteplats får du en i stort sett självgående odling.

Självbevattningssystem

Vår klimatsmarta självbevattningssystem Irrigatia drivs med en solcell och kopplas till en tunna, eller annat vattenmagasin. Den är ett bra val för självbevattning på balkongen eller i växthus med extra törstiga tomater och gurkor.

Självbevattning av krukväxter

För krukväxter har vi enkel självbevattning med självsugande mattor, snöre och olika former av vattenmagasin i keramik, glaskula eller plast. Little Drippa är en smart droppbevattning som kopplas till en petflaska som vänds upp och ner i krukjorden.

Självbevattning utomhus

Hydro Max är vackra lerkärl som ger enkel och snygg självbevattning för pallkragen eller större odlingslådor på balkong och uteplats.

 

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com