Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Skötsel / Kompostera / Kompostbehållare

Kompostbehållare för kompostering

Kompostbehållare och varmkompost utomhus

En kompost med trädgårdsavfall kan man ha i ett hörn av trädgården, men utan en behållare tar nedbrytningen ganska lång tid och det tar ganska stor plats. Vill man kunna komposter lite mer effektivt rekommenderar vi en varmkompost eller vår enkla, men effektiva rullkompost för kompostering av gräsklipp och finfördelat trädgårdsrens.
Genom att kompostera ditt trädgårdsavfall sparar du inte bara miljö och pengar utan får tillgång till mycket näringsrik och bra material för jordförbättring av grönytor och odling.
Det är ju heltokigt att köpa jord, när man redan har det hemma i komposten.
Även finfördelade, nermalda grenar är mycket bra att använda som täckmaterial och som jordförbättring.

*

Köp kompostbehållare och varmkompost av hög kvalitet för utomhusbruk. Genom att kompostera gör du din bästa, gröna investering! Resultatet blir en härlig mylla, trädgårdens svarta guld. Komposten är trädgårdens bästa investering och den viktigaste insatsen du kan göra för en hållbar och klimatsmart odling. Komposten sköter sig i stort sett själv och den mullrika, livgivande myllan som blir resultatet är trädgårdens svarta guld. Bästa jordförbättringen för alla slags jordar! Genom att kompostera och återvinna hushållets avfall sparar du dessutom tid, onödiga resor och pengar. Det finns flera metoder för kompostering. Den optimala lösningen är ofta en kombination av kompostering inne och ute. I Faktabanken hittar du massor av tips. Vi har också trevliga lösningar för inomhuskompostering som bokashi och maskkomposter för hushållet med eller utan trädgård. Vi har kompostbehållare för både trädgårdsavfall och matavfall. Placera helst din kompostbehållare på en skuggig plats, så att den inte torkar ut. Genom markkontakt kan maskar och mikrober vandra upp samtidigt som komposten dräneras på överskottsvatten. I en öppen trädgårdskompost kan du lägga allt som inte drar till sig möss, flugor och annat som skapar olägenheter. Glöm inte att vattna ibland, eftersom den lätt blir torr. Från trädgårdkomposten får man framför allt mullrik mylla som är ett perfekt jordförbättringsmedel. Men myllan är inte så näringsrik. Sverigekomposten är en sluten kompostbehållare i vädertålig plast. Den är dimensionerad för att ta hand om både trädgårds- och köksvafall från en normalstor familj. För matavfall behövs en sluten, isolerad kompostbehållare som Mullbanken i trä. Denna komposteringsmetod kallas varmkompost, eftersom temperaturen snabbt stiger och nedbrytningen går mycket fort tack vare det rika näringsinnehållet. På bara några månader förmultnar matresterna till en mycket näringsrik, väldoftande mylla. Allt matavfall kan slängas här; räkskal, kaffesump, köttben, skalrester etc. Varva med organiskt material som löv eller barr för en luftig struktur och snabbare nedbrytning.

 

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com