15% på ett köp för medlemmar*

Trädgårdskompost och varmkompost utomhus

Här kan du köpa din trädgårdskompost och varmkompost av hög kvalitet för utomhusbruk.

Klimatsmart kompostering

Genom att kompostera i en trädgårdskompost gör du din bästa, gröna investering och den viktigaste insatsen du kan göra för en hållbar och klimatsmart odling. Komposten sköter sig i stort sett själv och den mullrika, livgivande myllan som blir resultatet är trädgårdens svarta guld. Bästa jordförbättringen för alla slags jordar! Genom att kompostera och återvinna hushållets avfall sparar du dessutom tid, onödiga resor och pengar.

Kombinera kompost inne och ute

Det finns flera metoder för kompostering. Den optimala lösningen är ofta en kombination av kompostering inne och ute. I Faktabanken hittar du massor av tips. Vi har kompostbehållare för både trädgårdsavfall och matavfall.

Placering av trädgårdskompost utomhus

Placera helst din trädgårdskompost på en skuggig plats, så att den inte torkar ut. Genom markkontakt kan maskar och mikrober vandra upp samtidigt som komposten dräneras på överskottsvatten.

Vad kan man lägga i Trädgårdskomposten?

I en öppen trädgårdskompost kan du lägga allt som inte drar till sig möss, flugor och annat som skapar olägenheter. Glöm inte att vattna ibland, eftersom den lätt blir torr. Från trädgårdkomposten får man framför allt mullrik mylla som är ett perfekt jordförbättringsmedel. Men myllan är inte så näringsrik.

Kompost för matavfall

För matavfall behövs en sluten, isolerad kompostbehållare. Denna komposteringsmetod kallas varmkompost, eftersom temperaturen snabbt stiger och nedbrytningen går mycket fort tack vare det rika näringsinnehållet. På bara några månader förmultnar matresterna till en mycket näringsrik, väldoftande mylla. Allt matavfall kan slängas här;

  • räkskal
  • kaffesump
  • köttben
  • skalrester etc.

Varva med organiskt material som löv eller barr för en luftig struktur och snabbare nedbrytning.

Vi har också trevliga lösningar för inomhuskompostering som bokashi och maskkompost för hushållet med eller utan trädgård.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.