Just nu: 20% på perennfröer

Odlingsbricka och planteringsbricka

Med en odlingsbricka flyttar du lätt runt din odling och skyddar underlaget. Välj i vårt stora sortiment av brickor och brätten för många olika ändamål.

En odlingsbricka gör det enkelt att sköta om frösådder och större plantor i krukor. De både skyddar underlaget och gör det smidigt att flytta runt odlingen. De kallas också för

  • planteringsbricka
  • brätte
  • odlingstråg
  • såbricka

Hållbara odlingsbrickor

Vi har ett stort urval odlingsbrickor i kraftig, återvunnen plast som har en lång livslängd och är lätt att hålla rena. Till skillnad från en odlingsbricka av metall rostar de inte eller fäller ut ämnen som kan vara skadliga för rötterna.

Måttanpassade odlingsbrickor

Några modeller är måttanpassade för att passa som en bricka till fönsterbrädan. De största är skräddarsydda för en odlingssäck och skyddar underlaget på balkong och uteplats.

Flera användningsområden

Använd samma odlingsbricka till flera moment. Den kan fungera som underbevattningsbricka, odlingsplats för krukor såväl som skydd vid omplantering, frösådd och annat odlingspyssel.
Vår perforerade såbricka är tänkta för bredsådd av till exempel småblad, kryddörter och andra växtslag. Men de kan också användas som brickor och underlag till krukor.
Välj en plantbricka med utstansade fördjupningar om du vill använda brickan som krukbrätte. Överskottsvatten blir då inte stående direkt under krukan utan samlas i fördjupningarna så att luft kommer till underifrån.
Vi har också en odlingsbricka som är anpassad till puggbrätten, så att överskottsvatten kan rinna av. Den kan också kompletteras med bevattningsmatta för enkel skötsel.

Platsbesparande odlingsbrickor

Våra integrerade odlingsbrickor med krukbrätte och bricka är enormt platsbesparande. De gör det också enkelt att sköta om frösådden av lite större frön eller förökning med sticklingar.

Brickorna är suveräna och hållbara hjälpmedel som passar för all slags odling;

  • inomhus
  • i växthusets odlingshylla
  • i uterum
  • på balkong
  • uteplats

Du hittar flera smarta tillbehör som miniväxthus, odlingskrukor, pluggbrätten och Skandinaviens största sotiment av fröer i vår webshop!

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.