15% på ett köp för medlemmar*

Specialjord

När man odlar är det viktigt att välja en jord med bra kvalitet. De flesta växter föredrar en väldränerad jord som håller näring bra och ger bra cirkulation kring rötterna. Om du frösår i kruka och när du tar sticklingar finns flera alternativ till jord som rotningskuber i olika material och torvbriketter.
När du sår i jord blir resultatet allra bäst när du sår i en näringsfattig, väldränerad jord som brukar kallas såjord. Den har alla viktiga egenskaper som bidrar till att rötterna kan utvecklas bra utan att fröet eller sticklingen ruttnar vilket kan ske om jorden är för kompakt och vattenhållande. Nya, små rötter behöver heller ingen näring första tiden utan en för kraftig jord med näring kan också skada växten.
När du planterar om är valet av jord lika viktig. Välj en jord som passar dina växters behov och tänk på hur det ser ut där de växer naturligt.

Här har vi samlat olika specialjordar och substrat som är bra att blanda i jorden för att dina växter ska få en optimal miljö för just sina behov.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.