Fri Frakt på Fröer hela helgen!

Groddar, skott och småblad

Odla din egen vitaminkick med snabba groddar, skott och småblad. Här hittar du ett stort sortiment av frön till läckra, nyttiga växter att odla hemma året om.

Det är fantastiskt roligt att grodda och odla småblad. Det går fort, det ger supernyttig, läcker mat och det kan göras var som helst – året om!

Här hittar du frön att både grodda och odla fram till skott och småblad, babyblad eller mikroblad som de också kallas.

Hur lång tid tar det att grodda?

På fem-tio dagar har du läckra, spröda groddar att njuta av, sprängfyllda med nyttiga vitaminer och mineraler.

Vad kan man grodda?

Variera din groddning och välj bland broccoligroddar, alfagroddar, böngroddar, och alla andra trevliga sorter att grodda som mungböna, linser, krasse, rädisa, rättika och rödbeta. Vi har också alla hjälpmedel för att lyckas med groddar som odlingslåda och groddtråg för groddning. I Faktabanken hittar du artiklar om hur man groddar.

Odla mikroblad

Vill du odla läckra mikroblad kan du välja bland läckra sorter som rucola, Pak Choi, sareptasenap, spenat, salladskrasse, ärtskott och koriander. Man odlar antingen i vattenlösning, eller strös fröna ut i ett odlingstråg med såjord. Bladen skördas efter ungefär två veckor, när de fått 3-4 blad. De skördas genom att man klipper av dem längst ner vid rothalsen.
För dig som vill odla fram mikroblad kan du ge dina frösådder en raketstart med ett miniväxthus. Det är en liten behållare med genomskinligt lock. I den varma, fuktiga miljön gror dina frösådder rekordsnabbt och kan skördas redan efter en vecka. Vi har ett stort utbud av olika miniväxthus som passar både för fönsterbrädan och köksbänken.

Odla mikroblad

Vill du odla småblad under vintern hittar du växtbelysning här i webbutiken. Småblad passar också att odla inomhus i hydrokultur med eller utan en odlingsstation.

Vi har det särskilda livsmedelstillstånd som numera krävs för att få sälja frö för groddning för att säkerställa god hygien även för dessa fröer.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.