Varukorgen är tom
top.info.shopping_cart
0
0.00 kr
Till Kassan
banner
Navigering
Kundtjänst tel:08-22 50 80
Öppettider: måndag-fredag 9-16
Epost: kundtjanst@wexthuset.com

Växter & Fröer / Fröer / Groddar, skott & småblad

Fröer för groddning och odling av småblad - skott

Groddar, skott och småblad

Groddar, skott och småblad, eller mikroblad som en del kallar det är verkligen toppen för den som vill äta hemodlat året om och för de som vill äta hemodlat, men inte har någon riktig odlingsplats.
Dessutom passar det dig som vill se snabbt resultat.
Förutom att det är enkelt och går fort från start till ätbart innehåller groddar och småblad väldigt mycket näring. Kan det bli bättre?
Välkommen att välja bland vårt stora utbud av fröer till mikroblad och groddfröer.

Vi har det särskilda livsmedelstillstånd som numera krävs för att få sälja frö för groddning för att säkerställa god hygien även för dessa fröer.

*

Odla din egen vitaminkick med snabba groddar, skott och småblad. Här hittar du ett stort sortiment av frön till läckra, nyttiga växter att odla hemma året om.

Det är fantastiskt roligt att grodda och odla småblad. Det går fort, det ger supernyttig, läcker mat och det kan göras var som helst – året om!

Här hittar du frön att både grodda och odla fram till skott och småblad, babyblad eller mikroblad som de också kallas.

På fem-tio dagar har du läckra, spröda groddar att njuta av, sprängfyllda med nyttiga vitaminer och mineraler.
Variera din groddning och välj bland broccoligroddar, alfagroddar, böngroddar, och alla andra trevliga sorter att grodda som mungböna, linser, krasse, rädisa, rättika och rödbeta. Vi har också alla hjälpmedel för att lyckas med groddar som odlingslåda och groddtråg för groddning. I Faktabanken hittar du artiklar om hur man groddar.
Vi har det särskilda livsmedelstillstånd som numera krävs för att få sälja frön till groddar som säkerställer en god hygien för dessa frön.

Vill du odla läckra mikroblad kan du välja bland läckra sorter som rucola, Pak Choi, sareptasenap, spenat, salladskrasse, ärtskott och koriander. Man odlar antingen i vattenlösning, eller strös fröna ut i ett odlingstråg med såjord. Bladen skördas efter ungefär två veckor, när de fått 3-4 blad. De skördas genom att man klipper av dem längst ner vid rothalsen.
För dig som vill odla fram mikroblad kan du ge dina frösådder en raketstart med ett miniväxthus. Det är en liten behållare med genomskinligt lock. I den varma, fuktiga miljön gror dina frösådder rekordsnabbt och kan skördas redan efter en vecka. Vi har ett stort utbud av olika miniväxthus som passar både för fönsterbrädan och köksbänken.

Vill du odla småblad under vintern hittar du växtbelysning här i webbutiken. Småblad passar också att odla i hydrokultur med eller utan en odlingsstation.

Dela
  KundtjänstKundtjänst
  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  x
  Kundtjänst

  Välkommen till Wexthusets kundtjänst!

  Du hittar svar på vanliga frågor och kontaktar vår kundtjänst här, eller genom att klicka på chattsymbolen i nedre högra hörnet på sidan.

  Har du frågor om odling och växter?

  Tips, odlingsråd och inspiration om odling och trädgård hittar du i vår faktabank Gröna sidorna.

  Logga in
  x
  Logga in för att handla som återförsäljare
  Glömt lösenord
  x
  Har du glömt ditt lösenord? Ange den epostadressen som du har registrerat kontot med. Vi skickar sedan ett nytt lösenord till din epostadress.
  Skicka

  Vi kontaktar dig inom kort. Du är alltid välkommen att ringa 08-225080 eller mejla sales@wexthuset.com