15% på ett köp för medlemmar*

Klätterväxter

Här kan du köpa klätterväxter! Med klätterväxter menar vi växter som klättrar, klänger eller suger sig fast i underlaget och slingrar sig kring stöd som en pergola, staket, spaljé eller annat växtstöd. 

Fördelar med klätterväxter

Många klätterväxter passar utmärkt som marktäckare där deras lianer kan slingra under och mellan växterna och på så sätt både skapa en fuktighetshållande barriär, men också ge ett bra skydd mot flygande frö från ogräs som varken kommer ner till marken och kan växa eller får ljus att utvecklas om de skulle tränga igenom.

Användning av klätterväxter

Klängväxter, eller klätterväxter är ett fantastitk tillskott i en trädgård som rumsavdelare och även som blickfång i en vacker växtportal. Klätterväxter är även perfekta i den mindre trädgården, i kruka på altan och balkong eftersom den inte tar stor plats på bredden utan växer uppåt och kan dölja fula väggar, eller helt enkelt skapa en dramatisk vägg eller en bakgrund för en trevlig sittplats eller för andra växter med lägre växtsätt.

Om vårt sortiment av klätteväxter

I vårt sortiment har vi valt ut sorter med stort odlingsvärde. Klättrande och klängande växter med god kvaliet som gör det enkelt att lyckas och få plantan att trivas hos dig. Genom att köpa plantor av god kvalitet får man växter som har bättre förutsättningar att etablera sig bra på växtplatsen, de blir starkare och friskare och mer motståndskraftiga mot ohyra och andra skadegörare samtidigt som tillväxt och blomning blir extra frodig. 

Olika sorter av klätterväxter

I vårt sortiment hittar du många olika sorters klematis som t.ex vackra bergsklematis och skogsklematis. Du hittar frodiga heltäckade klätterväxter som bokharabinda, klätterhortensia och kameleontbuske och för att inte glömma vintergrön klematis och kaprifol som är grön året om. Det finns mängder av sorter, både perenna och ettåriga klätterväxter för både söderläge och norrläge i nästan alla zoner. Kolla även in våra tips på snabbväxande klätterväxter.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.