Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Vaser och minivaser

En liten vas för små blommor förgyller vardagen. Se vårt utbud av minivaser!

Plocka in en liten bukett till minivasen på våren. Hur härligt är inte det? Här hittar du runda, små och höga glasvaser för små blommor och mindre snittblommor. Ställ en vas, eller varför inte flera, i fönstret, på köksbordet, nattduksbordet eller på terrassen. Med små buketter piffar det genast upp omgivningen med färg och form. Begränsa dig inte bara till blommor. Ett vackert blad från skogen eller perennrabatten blir också trevligt. Blanda färger i dina vaser eller håll dig till din favoritfärg. Vill du ha en blomvas i klar glas eller i keramik till dina blommor? Här hittar du flera olika varianter. En vas i grönt blir snyggt tillsammans med färgrika småblommor. 

Så ut och plocka vackra små växter som vitsippor, kungsängsliljor, luktärter, blåklint, en liten tulpan eller ros, anemoner och snödroppar. Andra tips på små växtdelar som är snyggt i små vaser är blad från perenner, pioner, ormbunkar och träjon, eukalyptus, ormöga och olika spireor. Från skogen hittar man också en massa roligt att sätta i vaser som lingonris, gran och tall, lönnblad, en liten gren och mycket mer. Alternativen är oändliga.

I höga vaser blir det snyggt med höga växter som enstaka snittblommor och mindre grenar. I de mindre vaserna passar små vårblommor. Vill du odla hyacinter finns också en lökvas som passar perfekt.

För den som tycker om att rota sticklingar i vatten kan man gör det i våra vaser. Tänk dock på att det generellt sätt är det mycket enklare att lyckas med sticklingar som sätts i jord än i vatten eftersom rötter som utvecklas i vatten är annorlunda än de som växer ut i jord.

En vas blir också en fin present till en vän som behöver piggas upp. 

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.