Beskärnings-dagar! Upp till 40% rabatt

Gräsmattefrö - Gräsfrö och gräsmatta på rulle

Här kan du köpa gräsmattefrö till alla typer av gräsmatta och Turfquick, färdig gräsfrömatta på rulle.

Gräsmattan är för många trädgårdens centrum. Vi har gräsmattefrö som passar allt från en smaragdgrön green till den slitstarka fotbollsplanen.

Allt fler efterfrågar gräsmatta på rulle. Turfquick är en matta med gräsfrö på rulle som ger rullgräs till mycket lågt pris. Dessa färdiga mattor, preppade med frön – är bara att rulla ut och vattna. Välj bland sorter för en smaragdgrön golfgreen till slitstarka gräsmattefrö för lekytor. Turfquick finns också med ängsblommor för en vild karaktär av din trädgård.

Det ska vara kul att köpa ny gräsmatta! Vi har ett stort sortiment gräsmattefrö att så ut för alla slags behov. Weibulls extra green är en klassisk mix för dig som söker en tät, tålig och frodig gräsmatta.
Välj särskilda sortmixer av grämattefrö för skugga, eller när du vill renovera gräsmattan efter hårt slitage eller vill fräscha upp vintertrötta partier.

Villa Classic är vår mest populära blandning av gräsfrö som täcker de flesta behov. En robust, tålig och vacker gräsmatta med snabb etablering.

Tänk på att vattningen är central för att lyckas med nysådd av gräsmattefrö. Vi har ett stort sortiment av bra bevattningsspridare och timer som gör vattningen enkel.
För den vidare skötseln hittar du också allt du behöver i vår onlinebutik. En luftig och god dränering är central för att gräsrötterna ska trivas. Därför vill vi särskilt rekommendera kontinuerlig tillförsel av dressjord några gånger per säsong.

Mossa i gräsmattan är ett ständigt problemområde. Vår rekommendation är att gynna gräset och se till att gödsla kontinuerligt med kväverikt gödselmedel för gräsmatta. På så vis kommer gräset att konkurrera ut mossan.

Vi får många frågor om skötsel och sådd av gräsmattefrö. I Faktabanken hittar du flera artiklar som hjälper dig lyckas med din gräsmatta.

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.