Fri frakt över 690 kr Poäng på allt du handlar Hållbar e-handel

Blåklint 'Blue Diadem'

Frö till Centaurea cyanus 'Blue Diadem'

Pris: 19 kr
I lager
Artnr: 26021
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Blåklint skulle kunna vara Sveriges nationalblomma och är vildväxande i stora delar av landet. 'Blue Diadem' får klarblå, stora och hållbara blommor på stadiga stjälkar. En lättodlad och snabbväxande sommarblomma som är fin i både rabatt och buketter. Putsa bort vissna blommor så kommer nya blomknoppar.

Odlingsråd:
Förodla i fuktad såjord i brätten. Så grunt, fröna ärljusgroende. Använd en kupa för att hålla hög luftfuktighet. Fröna gror efter 1-2 veckor. Ställ groddplantorna ljust och svalt för kompakt växtsätt.Plantera ut med ca 20 cm plantavstånd efter avhärdning. Eller så direkt på växtplatsen som bör vara en genomsläpplig jord i soligt läge. Rensa först från eventuella ogräs och vattna igenom jorden ordentligt. Så fröna glest och täck ytligt med såjord. Gallra eventuellt efter några veckor om groddplantorna står för tätt och plantera om dem glesare. Vattna vid torka. Låt några frökapslar stå kvar så att plantan kan fröa av sig. Eller så fröna under sensommaren/tidiga hösten för snabb groning våren därpå och en tidigare blomning.

Vetenskapligt namn: Centaurea cyanus 'Blue Diadem'
Såtid: mars-maj, aug-okt
Odlingsplats: Rabatt eller ängsmark i väldränerad jord.
Sådjup: 0,5 cm
Plantavstånd: 15 cm
Radavstånd: 15 cm
Typ: ettårig
Läge: sol
Blomning/skörd: juni-aug
Höjd: ca 80 cm
Antal gram: 2

Tips & råd

Läs mer om att odla blåklint

Blåklint - LS

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.