Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Basilika 'Dark Opal', ekologisk

Frö till Ocimum basilicum 'Dark Opal'

Pris: 29 kr
I lager
Artnr: 26042
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

Ekologiskt frö. Häftig mörkbladig basilika med den klassiska smaken. Fin att samodla med andra växtslag. Basilika trivs i värme och ljus, odla i kruka på fönsterbrädan, på en varm plats utomhus eller inomhus under växtlampa året om. Trivs också i hydrokultur. Ett måste i pesto och i alla slags rätter med tomat.

Odlingsråd:
Så inne i krukor eller tråg. Fukta jorden och tryck till fröna så att de får kontakt med jordytan. De är ljusgroende. Håll ca 22-25 °C, svalare efter groning. Håll fuktigt genom att duscha sådden. Odla i minidrivhus för att öka luftfuktigheten. Plantera om i blomjord i stor kruka när groddplantan fått 4-8 blad. Trivs att stå varmt och ljust. Toppa plantorna ofta så blir plantan buskig. Kan odlas inne med växtlampa året om, också i hydrokultur.

Vetenskapligt namn: Ocimum basilicum 'Dark Opal'
Såtid: mars-juni/året om
Odlingsplats: Skyddat, varmt och soligt läge på fönsterbrädan, balkong, uteplats eller i växthus och uterum. Näringsrik, mullrik jord.
Sådjup: 0,5 cm
Plantavstånd: 10 cm
Radavstånd: 10 cm
Typ: ettårig
Läge: soligt och varmt
Blomning/skörd: apr-okt/året om
Höjd: ca 40 cm
Antal gram: 0,5

Tips & råd

Läs mer om att Odla basilika

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.