Midsommar-REA - Upp till 50% på utvalt!

Basilika 'Pluto'

Ocimum basilicum 'Pluto'

Pris: 57 kr
I lager
Artnr: 25720
Klimatkompenserad frakt
Fri frakt över 690 kr
14 dagars returrätt*
30 dagars öppet köp*
* Ej växter, nyttodjur och beställningsvara, se villkor.

Produktbeskrivning

En förtjusande, kompakt-växande basilika med goda, små blad. 'Pluto' är AGM-belönad, Award of Garden Merit. En extra fin utmärkelse som utfärdas av anrika brittiska Royal Horticultural Society, RHS. Den ges till särskilt odlingsvärda och friska sorter. Passar att odla i kruka på fönsterbrädan eller inomhus under växtlampa året om. Trivs också i hydrokultur. Ett måste i pesto och i alla slags rätter med tomat.

Vetenskapligt namn: Ocimum basilicum 'Pluto'

Såtid: året om
Såplats: Förodla inomhus.
Såråd: Så inomhus i fuktad såjord i krukor eller tråg. Tryck till fröna så att de får kontakt med jordytan. De är ljusgroende och ska inte täckas. Håll ca 22-25 °C, svalare efter groning. Håll fuktigt genom att duscha sådden. Odla i minidrivhus för att öka luftfuktigheten. Plantera om i blomjord i stor kruka när groddplantan fått 4-8 blad. 10 cm mellan plantorna. Trivs att stå varmt och ljust. Toppa plantorna ofta så blir växtsättet buskigt. Kan odlas inne med växtlampa året om, också i hydrokultur.
Typ: ettårig
Läge: sol/halvskugga i näringsrik jord
Blomning/skörd: året om
Höjd: 40 cm
Antal frön: ca 300 st

Tips & råd

Läs mer om att Odla basilika

© Copyright Wexthuset Sverige AB 2002-2024 Organisationsnummer: 556855-2896 Svar på vanliga frågor och kundtjänst, klicka här.